Calin Vaduva, directorul general al Fortech, considera ca cresterea veniturilor in decursul ultimilor cinci ani se datoreaza dezvoltarii parteneriatelor stabile cu clienti din Europa de Vest, in mod special cu Germania, si SUA. Fortech s-a remarcat pe piata globala datorita calitatii ridicate a serviciilor oferite de angajatii sai. Directorul general a declarat urmatoarele: „Un important aspect a fost si vrem sa ramana modul in care ne-am onorat intotdeauna promisiunile fata de toti partenerii nostri, fie clienti, fie angajati si colaboratori. Am construit relatii solide bazate pe fapte si nu doar pe promisiuni.”
Cat despre situatia actuala a companiei dl. Vaduva a subliniat cateva aspecte importante: „Avand la baza parteneriatele solide si stabile consolidate in ultimii ani de evolutie ai firmei, Fortech a reusit sa creasca rapid, dar organic cu mai bine de 50% in acest an, ajungand la un numar de 180 de specialisti IT. Oamenii nostri ofera servicii de IT (arhitectura, dezvoltare software, testare, consultanta IT) in multe proiecte de mari dimensiuni pentru nume importante din industria auto, retail, precum si din alte domenii.
Anul acesta a fost si este in continuare un an de crestere in industria locala de IT, cu focus special pe outsourcing. De la inceputul anului lucram la capacitate de 120% si am fost nevoiti constant sa refuzam noi clienti si noi proiecte. E un aspect neplacut al businessului, dar pe de alta parte am preferat sa ne consolidam cresterile pe parteneriatele existente, pentru a mentine standardele de calitate. De la inceputul anului am angajat pana in prezent mai bine de 80 de persoane doar pe directiile de dezvoltare software si testare. In momentul actual avem aproximativ inca 15 pozitii deschise pe diverse directii.
Pentru 2012, daca ar fi sa luam in considerare doar estimarile clientilor actuali pe proiecte cu intindere pe cativa ani, am spune ca ar trebui sa crestem cu mai bine de 30%. Insa preferam sa fim realisti, considerand predictiile economice globale, si credem ca anul viitor va fi un an de stabilizare si consolidare pentru companie, cu un ragaz pentru urmatorul salt.
In conditiile in care anul 2012 nu va fi un an de crestere accentuata si vom reusi sa pastram o alocare in limite normale, avem in plan investitii pe mai multe directii legate de dezvoltarea profesionala a personalului si de extinderea echipelor, dezvoltarea unui centru de training in IT, precum si dezvoltarea de tehnologie proprietara.”
Anul trecut Fortech s-a clasat pe locul 285 in 2010 Deloitte Technology Fast 500.
Pe langa clasificarea in Deloitte Technology Fast 500, Fortech s-a clasat pe locul 43 in Deloitte Central Europe Technology Fast 50, un top al primelor 50 de companii de tehnologie cu cea mai mare crestere din ultimii cinci ani din Europa Centrala.
Selectia si calificarile Deloitte Technology Fast 500 EMEA
Intocmirea listei Technology Fast 500 se bazeaza pe programele Deloitte EMEA Technology Fast 50, nominalizarile fiind inaintate automat la Technology Fast 500. In vederea calificarii la Technology Fast 500, candidatii trebuie sa fi avut venituri din exploatare de baza de cel putin 50.000 € si venituri din exploatare curente de cel putin 800.000 €.
Despre Fortech
Fortech (www.fortech.ro) este o companie romaneasca, furnizoare de servicii de outsourcing in domeniul dezvoltarii software si suport IT, situata in Cluj-Napoca, Romania. Avand o expertiza consistenta in tehnologiile Java, .Net, C/C++, Testare automata si manuala, aplicatii Mobile, Fortech ofera servicii in urmatoarele domenii: dezvoltare de software orientat-client, testare si asigurare a calitatii software-ului, consultanta in arhitectura si design de software, implementare de solutii si servicii de IT. Cu un istoric de peste 8 ani, o echipa de peste 180 de programatori si testeri, si cu peste 50 de clienti in portofoliu, misiunea Fortech este de a oferi clientilor sai echipe IT profesioniste care sa raspunda nevoilor pe termen lung ale acestora.
Despre Deloitte Technology Fast 500 EMEA
Deloitte Technology Fast 500 EMEA este cel mai obiectiv standard regional de ierarhizare din domeniul tehnologiei si recunoaste acele companii de tehnologie din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, care au avut cea mai puternica crestere a cifrei de afaceri in ultimii cinci ani. Imbinand inovatia tehnologica, antreprenoriatul si cresterea rapida, companiile din Fast 500 – mari, mici, publice si private – au o deschidere la cele mai variate sectoare ale industriei, si sunt lideri in hardware, software, telecomunicatii, semiconductori, internet, media, etc.
Programul este sustinut de catre initiativele Deloitte Technology Fast 50, program ce ierarhizeaza companiile de tehnologie care prezinta cresteri mari conform locatiei sau zonei geografice special definite si este condus de grupul industrial global Deloitte Touche Tohmatsu Limited‘s Technology, Media & Telecommunications (TMT). Doi dintre coautori sunt Taylor Wessing, o firma de avocatura internationala de top cu accent pe industriile viitorului si Fidelity Growth Partners Europe, investitor de capital..
Despre Deloitte
Deloitte se refera la una sau mai multe companii din Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie privata din Marea Britanie, si reteaua sa alcatuita din firme membre, fiecarea dintre acestea fiind o entitate legala separata si independenta. Pentru descrierea detailata a structurii legale Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre puteti sa vizitati www.deloitte.com/about.
Deloitte furnizeaza servicii de audit, fiscale, consultanta si consiliere financiara clientilor din segmentul public si privat cu o deschidere la industrii multiple. Avand o retea de firme membre conectata global la mai mult de 140 de tari, Deloitte aduce capacitati de clasa mondiala si expertiza locala amanuntita pentru a-i ajuta pe clienti oriunde ar lucra acestia. Cei aproximativ 170.000 de profesionisti ai Deloitte sunt hotarati sa devina un standard de excelenta.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro