Care este poziţia corectă a electrozilor adezivi?
Manualul de instrucţiuni este dotat cu imagini care descriu diversele poziţii ale electrozilor. De asemenea, este detaliata chiar şi poziţia care trebuie luată in timpul utilizării electrostimulatorului muscular .
De câte ori pe zi se poate utiliza electrostimulatorul muscular?
Electrostimulatorul muscular poate fi utilizat în toate zilele săptămânii. Fireşte, este bine să stimulaţi diverse grupe de muşchi şi să nu exageraţi nici cu puterea utilizată, nici să stimulaţi acelaşi muşchi pentru prea mult timp. Este recomandat să nu depăşiţi mai mult de 50 minute de electrostimulare zilnică, să evitaţi stimularea exclusiv pe aceeaşi grupă musculară şi să examinaţi întotdeauna raportul dintre puterea utilizată şi durata aplicaţiei. Oboseala musculară este fireşte un indice de atingere a limitelor temporale de stimulare.
Se pot îmbunătăţi condiţiile fizice folosind un electrostimulator muscular?
Electrostimulatorul permite tonifierea şi întărirea diverselor grupe musculare în scurt timp şi în deplină relaxare. Urmând planurile de antrenament propuse în prezentul manual se pot îmbunătăţi propriile condiţii fizice, ca şi tonifierea ţesuturilor musculare, forţa, reactivarea şi agilitatea diverşilor muşchi. Alăturând antrenamentului cu electrostimulatorul muscular un antrenament clasic în sala de gimnastică se pot obţine rezultate pozitive chiar şi pentru sistemul respirator şi cardiocirculator.
Pe lângă sportul practicat sau în timpul practicării, ce programe trebuie utilizate?
Citind atent caracteristicile diverselor programe prezentate în manualul de utilizare este posibil să se aleagă cel ideal pentru scopurile prevăzute. Fireşte, este bine să se stimuleze muşchii pentru că mai mulţi sunt utilizaţi în gestul atletic specific a unui anume sport (de ex. Gambe: ciclism – fotbal, braţe: tenis, etc.).
Este posibilă utilizarea fără suportul unui specialist a electrostimulatorului muscular?
Citind cu atenţie manualul din dotare este posibil să folosiţi electrostimulatorul muscular în propria casă în deplină relaxare, aplicând principiile de electrostimulare care au fost arătate. Fireşte, medicul vostru de încredere, fizioterapeutul sau instructorul personal care vă urmăreşte vă va putea da sfaturi utile pentru utilizarea acestei metodologii de antrenament şi să îmbunătăţească forma voastră atletică.
Există programe utile pentru diminuarea masei de grăsime?
Programele de întărire a ţesuturilor şi tonifiere au fost create pentru a stimula contracţia musculară şi consumul caloric aferent contracţiei şi permit îmbunătăţirea la nivel estetic a acelor părţi ale corpului unde ţesutul adipos este mai mare (abdomen, şolduri şi fese). Bineînţeles un plan de alimentaţie adecvat îmbunătăţeşte rezultatele obţinute. Chiar şi integrarea alimentară sugerată poate ajuta pe oricine care decide în mod serios să-şi reducă greutatea şi să revină la una optimă (body mass index).
Electrozii posedă un gel adeziv, care este durata lor?
Electrozii au o durată medie de 30 aplicaţii, uneori chiar mai mult.
Bineînţeles trebuie să curăţaţi cu grijă pielea şi să îi folosiţi în mod adecvat, urmând precauţiile indicate, dar şi să-i acoperiţi cu pelicula protectoare la sfârşitul tratamentului.
Există electrozi de diverse dimensiuni?
Dimensiunile comercializate au fost identificate ca fiind optime pentru o utilizare corectă. Alţi electrozi cu acelaşi tip de legătură la cabluri pot fi utilizaţi dar este necesar să se utilizeze electrozi de dimensiuni identice între ei şi să se verifice ca impulsurile să fi fost transmise în mod optim ca şi cu electrozii originali.
După ce aţi ales un program de electrostimulare cum se procedează?
După ce aţi ales programul trebuie să reglaţi cu tastele “HI” (puternic) sau LOW (scazut) puterea emisă de electrostimulator până când ajungeţi să obţineţi primele contracţii musculare.
Ce putere trebuie utilizată pentru obţinerea unui bun antrenament?
Puterea de utilizare este reglată până când se anunţă o tensiune moderată a muşchiului, fără a se ajunge să se perceapă durere musculară.
Durata şedinţei variază în funcţie de necesităţi şi de nivelul de putere care se vrea folosit.
Electrostimulatoarele musculare pot funcţiona şi la 220V?
Nu este prevăzut niciun alimentator pentru modelele comercializate pe www.linemed.ro. Se utilizeaza doar cu baterii interioare de 1,5 V (tip AAA în dotare).
Ce trebuie făcut în cazul funcţionării eronate?
În caz de defecţiuni sau funcţionare eronata luati legatura cu punctul de service precizat in certificatul de garantie.
În programele electrostimulatorului muscular există un program T.E.N.S.?
Da – pentru a alina durerile musculare, deci cu funcţii antalgice utile chiar şi pentru zona cervicală şi lombară.
Stimularea producţiei de endorfine naturale permite alinarea senzaţiei de oboseală şi durere. Pentru a alina durerea sau pentru a decontracta musculatura este important sa utilizati o intensitate foarte joasă de stimulare cu o minimă contracţie musculară.
Bateriile folosite pot fi de tip reîncărcabil?
Este ideal sa folositi doar baterii normale (nu baterii reîncărcabile).
Cine nu îl poate folosi?
Citiţi cu atenţie avertizările şi contraindicaţiile precizate in manualul de utilizare. În general utilizarea este interzisă persoanelor cu aparate medicale interne, cu probleme de aritmie cardiacă, cardiacilor în general, doamnelor însărcinate, persoanelor cu probleme de scleroză multiplă sau epilepticilor, persoanelor care nu pot utiliza acest instrument. Persoanelor cu probleme de sănătate şi care cred că aparţin categoriei de risc li se recomandă neapărat să se adreseze medicului curant înainte de a utiliza electrostimulatorul.
Electrozii aplicaţi pe o parte a corpului pot fi postaţi diferit pe cealaltă parte a corpului la următoarea stimulare?
Electrozii adezivi pot chiar fi aplicaţi în mod asimetric în partea dreaptă faţă de partea stângă a corpului în scopul de a obţine o optimă contracţie musculară, asemănătoare în ambele părţi. Se recomandă totuşi să se respecte pe cât posibil poziţiile ilustrate în manualul de utilizare.
Unde este potrivită poziţionarea electrozilor în ceea ce priveşte muşchiul?
Pentru a obţine o contracţie omogenă a muşchiului, cea mai bună poziţie a electrozilor este în partea centrală a muşchiului (ventralul muscular) nu prea aproape de tendoane. Electrozii nu trebuie să se atingă şi să se suprapună între ei.
Pentru cât timp este posibilă stimularea unei singure grupe de muşchi zilnic?
Nu este recomandat să se antreneze aceeaşi grupă de muşchi pentru un timp mai mare de 50 minute în aceeaşi zi, adică trei stimulări consecutive.
Este necesar să se lase să treacă timp între o aplicaţie a unui program şi următoarea pe acelaşi muşchi?
Sunt recomandate câteva minute (2 – 3) de relaxare totală după fiecare 15 minute de electrostimulare în scopul de a permite muşchiului să se recupereze şi să restabilească rezervele energetice folosite în timpul stimulării. După odihnă, refacerea condiţiilor musculare optime permite începerea unui nou program sau continuarea cu acelaşi.
La ce nivel de stimulare se poate ajunge?
Nivelul de contracţie e decis de utilizator (sau de specialist) în funcţie de senzaţiile utilizatorului şi de gradul de contracţie musculară pe care îl percepe.
La sfârşitul programului percepeţi o senzaţie anume?
La sfârşitul programului de antrenament este posibil să vă simţiţi puţin obosiţi, fapt care e datorat antrenamentului real al musculaturii la care s-a aplicat tratamentul de electrostimulare. Dacă percepeţi o oboseală excesivă puteţi aplica pentru câteva minute un program de drenaj şi masaj relaxant la intensitate scăzută.
După utilizarea programelor, dacă grupa musculară apare contractată din cauza utilizării prea ridicate a puterii emise, se recomandă eventuala utilizare a gelurilor decontracturante ce se aplică local şi odihnă.
Consultaţi medicul dacă durerea persistă.
Ce se întâmplă când se utilizează excesiv puterea?
Dacă puterea utilizată este excesivă se percepe o oboseală musculară precoce a tendoanelor. Aşadar este de evitat în mod absolut exagerarea cu puterea utilizată şi tensionarea excesivă a muşchiului. Trebuie precizat că electrostimularea musculară permite o mai mare contracţie musculară faţă de contracţia musculară voluntară (140%) şi deci este important să nu se exagereze utilizarea în mod excesiv a puterii electrostimulatorului.
În câte săptămâni este posibilă modificarea statutului atletic?
Electrostimularea musculară urmată cu constanţă şi pe diverşi muşchi permite îmbunătăţiri vizibile ca rezistenţa la oboseală, forţă medie, tonifiere, elasticitate musculară, etc.
După aproximativ 40 de zile de aplicare cotidiană este posibil să se observe îmbunătăţiri în propria formă fizică şi în propria elasticitate musculară a muşchiului sau zonei tratate. Spre exemplu, retragerea şi tonifierea muşchilor abdomenului apare destul de repede dacă aplicarea este constantă şi la un nivel corect de putere.
Este posibilă utilizarea unora dintre programe pentru tratamentul durerilor la nivel cervical, dorsal sau lombar?
Exista programe ce permit tratarea durerii din diversele zone enumerate dacă sunt utilizate la intensitate foarte scăzută. Fireşte, este necesar să se stabilească care sunt cauzele durerii în sine. Un specialist sau medic de încredere este recomandat pentru a examina necesitatea şi posibilitatea de folosire a acestui program de fizioterapie.
De la ce vârstă este posibilă utilizarea electrostimulatorului muscular?
Electrostimulatorul muscular poate fi utilizat de toate persoanele adulte. Pentru persoanele în vârstă este importantă examinarea din partea medicului specialist, aceste persoane fiind cele mai predispuse la condiţii de sănătate imperfecte. Este interzisă utilizarea la copii în faza de creştere şi la animale.
Pentru toţi muşchii corpului se poate utiliza aceeaşi putere?
În funcţie de grupa musculară electrostimulată şi de dimensiunea sa se va utiliza o putere mai mică sau mai mare. În cazul tratamentului pentru durere trebuie utilizată o intensitate de stimulare minimă în scopul de a nu stresa ulterior zona tratată.
Electrostimulatorul muscular poate fi utilizat fie de bărbaţi, fie de femei?
Fiecare program prezent a fost creat atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. Diferenţa este în nivelul de intensitate ce trebuie reglat de către utilizator. Într-adevăr, de obicei doamnele posedă o masă grasă mai mare şi asta înseamnă utilizarea unei puteri mai mari pentru a obţine acelaşi nivel de contracţie musculară.
Este posibilă alegerea de diverse nivele de antrenament?
Este posibil să se regleze, mărească sau micşoreze nivelul de intensitate cu tastele corespunzătoare în timpul desfăşurării programului de stimulare astfel încât să adaptaţi electrostimularea la propriile percepţii, sensibilităţi şi necesităţi.
www.LineMed.ro comercializeaza electrostimulatoare musculare Omron, Medifit, Bioland si accesoriile aferente (electrozi, fire)
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro