Dr. Adrian Mocanu, directorul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București, a primit premiul pentru inițiativă în managementul afecțiunilor pneumologice, din partea Societății Române de Pneumologie.
Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul ceremoniei de deschidere a celui de-al 21-lea congres al Societății Române de Pneumologie, manifestare ce a avut loc pe data de 9 iunie 2010, la București. „Am introdus pentru prima dată, în cadrul acestui eveniment, premiul pentru inițiativă în managementul afecțiunilor pneumologice. Această distincție se va acorda, de acum înainte, în cadrul tuturor congreselor Societății Române de Pneumologie. Premiul se acordă liderilor și echipelor manageriale ale instituțiilor medicale de stat care inițiază proiecte sau implementează programe care îmbunătățesc prevenția și managementul afecțiunilor pulmonare”, a declarat Prof. univ. dr. Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie.
Dr. Adrian Mocanu a primit această distincție pentru proiectul privind înființarea unui centru de excelență pentru diagnosticare precoce și screening a pacienților cu cancer bronho-pulmonar, în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București. Diploma a fost înmânată de către Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
“Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” și Societatea Română de Pneumologie sunt două organizații profesionale, academice, ale căror scopuri și obiective comune pot contribui la desfășurarea unor campanii și programe în sprijinul pacienților cu afecțiuni pulmonare. Inițiativa înființării acestui centru de excelență s-a născut în urma unor discuții îndelungate avute cu liderii profesionali și șefii de clinici din cadrul spitalului nostru, care au subliniat necesitatea implementării acestui proiect”, a declarat dr. Adrian Mocanu, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București.
Pneumologia românească s-a aliniat, în ultimii ani, la standardele pneumologiei europene, atât prin implicarea autorităților în cadrul campaniilor și programelor naționale de prevenire și tratament a afecțiunilor pulmonare, prin eforturile depuse de medicii și oamenii de știință din acest domeniu, în scopul descoperirii celor mai eficiente metode de diagnosticare și tratament, dar mai ales prin dăruirea și pasiunea unor oameni care au contribuit esențial la dezvoltarea pneumologiei în România.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro