In premiera in Romania, specialistii din agricultura invata sa utilizeze sistemele integrate destinate agriculturii cu ajutorul lectiilor digitale si a unei platforme eficiente de eLearning. Solutiile sunt implementate de SIVECO Romania, coordonator in proiectul eLPIS - „Platforma de invatare la distanta pentru specialistii implicati in domeniul sistemelor integrate de gestiune si control din agricultura”.
Suportul de curs inovativ si rezultatele proiectului au fost prezentate recent in cadrul unui workshop organizat la Bucuresti, ce a reunit specialisti implicati in utilizarea Sistemului Integrat de Administrare si Control (IACS), al Agentiei de Interventie pentru Agricultura (APIA) si specialisti in utilizarea tehnologiilor GIS (Sistem Informatic Geografic).
„Proiectul eLPIS si-a atins obiectului principal, si anume, crearea unui sistem de invatare asistata de calculator si a content-ului electronic necesar pentru imbunatatirea aptitudinilor specialistilor care folosesc tehnologii GIS. Provocarea a constat in dezvoltarea de content educational pentru tehnologii GIS prin asigurarea unui continut educational suficient de variat si interactiv pentru a cuprinde intreaga arie de cunostinte, de specialitate si tehnologii IT destinate sectorului agricol.”, a declarat Viorel Jigman, Project Manager in cadrul SIVECO Romania.
Proiectul eLPIS reprezinta o noutate pentru tara noastra, fiind dezvoltat de SIVECO Romania in parteneriat cu Agentia Spatiala Romana (ROSA), Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului (FIFIM), TRADSYM Consult si Institutul National de Cercetare si Centrul Roman pentru Utilizarea Teledectiei in Agricultura. Proiectul a realizat dezvoltarea si implementarea unei solutii complete si sustenabile de eLearning, destinate specialistilor ce utilizeaza tehnologii inovative pentru sectorul agricol.
Proiectul eLPIS face parte din Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare II 2007-2013, Programul 4 „Parteneriate in domenii prioritare” si reprezinta principalul instrument prin care Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) implementeaza Strategia Nationala pentru cercetare-dezvoltare si inovare. Proiectul se incadreaza in directia de cercetare 1.2 Sisteme informatice avansate pentru eServicii, raspunzand tematicilor de cercetare 1.2.1 Sisteme informatice avansate pentru educatie (eLearning) si 1.2.6 Sisteme informatice pentru gestiunea si dezvoltarea de continut digital interactiv (e-content).
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent peste 1.100 de angajati.
Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.
Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro