Zona Sevastopol este la graniţa dintre două fronturi – Bulevardul Buzeşti ca parte a Bucureştiului Nou şi zona protejată „Occidentului” ca parte a Bucureştiului Vechi. La numărul patru, Domnii Ovidiu Dănuţ Gologan şi Cornel Gorduna şi-au dorit să construiască o clădire de birouri, care să se încadreze bine în peisaj.
Din acest moment, în ecuaţie a intervenit firma de arhitectură Dacra Studio. Echipa condusă de Arh. Octavian Eremia a propus o clădire gândită să reinterpreteze modelele arhitecturale specifice zonei, să le dea o faţă nouă sub o nouă funcţiune.
Arh. Octavian Eremia precizează: „Folosirea metalului ca textură, înlocuieşte finisajele tradiţionale – piatră, lemn, tencuială profilată - şi deschide calea către o abordare arhitecturală contemporană în ceea ce priveşte contrastul non-violent într-o zonă cu ţesut vechi”.
Pentru punerea în practică a planurilor arhitecturale, mulţumirea clientului înseamnă găsirea furnizorului potrivit şi a echipei de montaj care să definitiveze lucrarea atât din punct de vedere funcţional, cât şi tehnic. În consecinţă, în echipă au fost cooptaţi în calitate de furnizor Lindab, iar în calitate de expert în punerea în operă a soluţiilor metalice firma Alldachservice Şandru.
Soluţia oferită de Lindab are la bază o structură secundară termoizolată din profile cu pereţi subţiri formate la rece fixate pe structură în cadre din beton armat, peste care s-a anvelopat o placare ventilată cu tablă plană fălţuită fixată într-un start suport din material lemnos. Alegerea arhitectului a fost oţelul semidur Lindab FAP de culoare ALB 010 (alb strălucitor) care, în combinatie cu ancadramentele ferestrelor de la ultimul nivel şi culoarea tâmplăriei, ambele de culoare gri închis, oferă cladirii un “aer” modern şi un aspect desăvârşit. O zonă laterală a acoperişului a fost anvelopată cu soluţia clasică de acoperiş terasă, respectiv membrana PVC fixată în placă din beton armat prin termoizolaţia minerală bazaltică de mare densitate.
“Fiecare proiect îşi are propria poveste, iar acesta de faţă şi-o spune foarte simplu prin declaraţiile partenerilor cu care am colaborat de această dată – biroul de arhitectură şi dealerul Lindab. Şi dacă studiile noastre interne spun că 97.5% dintre clienţii Lindab ne-ar recomanda şi altora, sunt convins că şi beneficiarul de faţă ar face parte dintre aceştia”, comentează Andrei Sulyok, Director General Lindab România.
Tabla semidură FAP este un material potrivit atât pentru realizarea învelitorilor fălţuite, cât şi pentru placarea faţadelor în sistem fălţuit sau prin realizarea de solzi metalici cu diferite forme. Materialul este disponibil atât în role, cât şi în coli, pentru a uşura cât mai mult munca montatorului. Pentru acoperişurile sau faţadele fălţuite, Lindab pune la dispoziţia echipelor de montaj utilaje de prefălţuire şi de închidere a fălţurilor, astfel încât învelitoarea să fie etanşă şi, în acelaşi timp, să arate impecabil din punct de vedere estetic.
„Sistemul complet faţadă şi învelitoare metalică Lindab a oferit compromisul de care era nevoie atât în materie de formă, dar şi de estetică, cu privire la integrarea unei clădiri noi în contextul celor două feţe ale oraşului – prezent şi trecut. Soluţiile integrate, disponibilitatea materialelor, precum şi execuţia desăvarşită au fost cuvintele cheie pentru colaborarea avută în cadrul proiectului”, adaugă Arh. Octavian Eremia.
Lucrările la clădirea de birouri din Sevastopol au fost finalizate în 2 luni şi jumătate de către o echipă de 6 oameni de la compania Alldachservice Şandru SRL, partener al Lindab din anul 2004. Compania este specializată în operaţiuni speciale de tinichigerie în învelitori, şarpante, acoperişuri, sisteme moderne pentru construcţii civile şi industriale.
”Lucrările bine efectuate aduc după sine alte lucrări. Oferă-i clientului consultanţă, ajută-l să aleagă soluţia tehnică şi estetică potrivită nevoilor sale. După aceste principii mă ghidez în viaţa profesională şi aşa am procedat şi cu acest proiect. A fost o provocare într-adevăr şi pentru noi întrucât aveam puţină experienţă în realizarea de structură metalică (profile metalice Z, C, U). Însă bazându-mă pe cunoşinţele echipei şi având în spate suportul profesioniştilor de la Lindab, am remarcat pe măsură ce se ridica respectiva construcţie că nu este aşa de greu. Felicit arhitectul şi beneficiarul pentru alegerea făcută şi pe Lindab pentru pachetul de produse şi servicii oferite”, declară Sandu Dumitru, directorul firmei Alldachservice Şandu SRL şi participant activ la derularea proiectului.
Despre Lindab România
Prezentă pe piaţa românească începând cu anul 1994, Lindab România dezvoltă, produce şi promovează produse şi soluţii moderne pentru construcţii civile şi industriale şi sisteme de ventilaţii pentru un climat interior îmbunătăţit. Produsele se fabrică din oţel şi sunt recunoscute pentru calitatea înaltă, uşurinţa în asamblare, eficienţa energetică, impactul minim asupra mediului şi, nu în ultimul rând, pentru serviciile ce le însoţesc şi care aduc valoare adăugată clienţilor.
Lindab România este parte a concernului internaţional Lindab Group, care dezvoltă, produce şi promovează soluţii moderne pentru construcţii civile şi industriale şi sisteme ecologice de ventilaţii. Lindab Group are puncte de lucru în 32 de ţări şi un număr de 4.400 de angajaţi.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro