Invata si tu importanta unui consult ginecologic periodic!

21 septembrie 2021
Autor:
Suits Advertising

In general, pentru foarte multe doamne si domnisoare efectuarea unui consult ginecologic poate sa reprezinte un pas important pe care daca ar putea, l-ar amana pana la bun sfarsit. Cu toate acestea, exista riscul de a se transforma intr-o urgenta daca se asteapta prea mult.
consult ginecologic
De cele mai multe ori, frica consta in depistarea unei afectiuni dar si de faptul ca orice consult ginecologic atenteaza in mod direct la intimitatea corpului. Acest lucru nu ar trebui sa prezinte o problema, deoarece efectuarea unui astfel de control ajuta la mentinerea sanatatii.

Care e scopul unui consult ginecologic?

  • Descopera si trateaza din timp cancerul de san sau de col uterin;
  • Descopera prezenta bolilor cu transmitere sexuala;
  • Contribuie in mod direct la prevenirea sterilitatii;
  • Este esential pentru o sarcina si o nastere mai usoara;

Cand recomanda sa faci o astfel de examinare?

Perioada recomandata de medic pentru ca o femeie sa mearga la un consult ginecologic este dupa terminarea ciclului menstrual. In cazul in care vrei sa mergi la cabinet inainte de menstruatie, exista sansa ca celulele care interfereaza cu testul Papanicolau sa fie deja eliminate. De asemenea, specialistii recomanda sa nu exista contact de nicio forma cu cel putin doua zile inainte de a merge la medic. Nu uita ca un consult ginecologic te poate salva de o multime probleme de sanatate si iti poate salva viata.

Cum se desfasoara o astfel de investigatie?

Putem spune ca exista 4 etape importante:

Examenul vaginal cuprinde verificarea aspectului vaginului si cel al colului uterin. De obicei, in aceasta a doua etapa, medicul poate preleva secretii pentru anumite teste de laborator (spre exemplu, testul Papanicolau) si/sau poate efectua o colposcopie in functie de nevoi.

Tactul vaginal bimanual este tehnica prin care medicul specialist introduce doua degete in vagin, iar cu cealalta mana va palpa bland abdomenul inferior pentru a putea vedea care este situatia organelor genitale interne, cum ar fi uterul, trompele uterine si ovarele.

Testele de laborator se efectueaza in functie de afectiunea pe care o ai. Specialistul poate indica daca este nevoie si de anumite probe de sange sau urina, care vor fi prelucrate in laborator. Aceste analize vor oferi informatii necesare si importante cu privire la starea de sanatate generala;

De asemenea, exista si teste imagistice care se pot efectua in cadrul unui consult ginecologic, evident acestea fiind efectuate la solicitarea medicului. Acestea sunt urmatoarele: tomografie computerizata, ecografie, radiografie, teste ce permit vizualizarea corpului tau fara a fi nevoie de vreo operatie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram