Istoria implantului dentar si avantajele sale

4 februarie 2023
Autor:
Bullet Media Advertising SRL-D

Implantul dentar de titan, asa cum il cunoastem astazi, a aparut abia la mijlocul secolului al XX-lea. Totusi, s-au gasit urme care dovedesc ca acest concept de implantologie exista de milenii.

Afla mai jos mai multe informatii despre inventia implantului dentar, dar si care sunt avantajele unui implant dentar fast & fixed in zilele noastre.

Primul implant dentar si inventia implantului dentar

Se crede ca s-a gasit unul dintre primele implanturi dentare din Franta, intr-o inmormantare care dateaza din timpul Galiei celtice, acum mai bine de 2000 de ani. Implantul, sub forma unei tije de fier, a fost plantat adanc in canalul nervilor si al vaselor de sange. Implantarea ar fi fost ingrozitor de dureroasa si probabil ca implantul s-ar fi infectat cu lipsa de igiena la acel moment. Expertii presupun asadar ca persoana era deja moarta cand a fost pusa tija si ca aceasta a fost plasata din motive estetice inainte de slujba de inmormantare.

Un implant dentar se bazeaza pe „osteointegrare”, adica atunci cand implantul si osul se sudeaza impreuna. Din secolul al XVIII-lea, s-a experimentat cu aur si diferite aliaje, dar toate aceste materiale au fost rapid considerate ca respingere de catre organism dupa implantare.

In anii 1950, dr. Per Ingvar Branemark a descoperit biocompatibilitatea titanului cu corpul uman. El este cel care se afla la originea inventiei implantului. Reuseste sa dezvolte un implant cu radacina artificiala pentru a fixa o proteza dentara. Este, de asemenea, precursorul tratamentelor de implantologie la persoanele edentate.

Avantajele implanturilor dentare

  • Inlocuieste unul sau mai multi dinti lipsa

Este nevoie de o interventie chirurgicala sub anestezie locala pentru a pune implanturi fast&fixed. Chirurgul stomatologic plaseaza implanturile sub forma de suruburi de titan in osul maxilarului. Integrarea implantului in os se numeste „osteointegrare”.

Prin urmare, implanturile inlocuiesc radacinile dintilor lipsa.

  • Eficienta masticatorie

Adesea, protezele dentare amovibile nepotrivite pot crea probleme de mestecat. Unul dintre principalele avantaje ale implanturilor este ca iti recuperezi complet functiile masticatorii.

  • Prevenirea pierderii osoase

Pierderea unui dinte duce la resorbtia osoasa a osului maxilarului in locatia libera. Datorita implanturilor dentare, osul ramane stimulat si, prin urmare, este conservat.

  • Stabilizarea protezelor

Pacientii care sufera de edentatie partiala sau completa sunt adesea tentati sa opteze pentru o proteza dentara acrilica care inlocuieste dintii si gingiile. Cu toate acestea, cu resorbtia osoasa, proteza trebuie, prin urmare, sa fie reajustata in mod regulat. Prin urmare, este de preferat sa apelezi la proteze pe implante care au aceleasi avantaje.

  • Incredere in sine

Pierderea dintilor poate fi cauza multor complexe si poate afecta increderea in sine. Din fericire, datorita implanturilor dentare, poti recapata un confort similar cu cel al dintilor tai naturali.

  • Durabilitate mare

Se estimeaza ca 95% dintre implanturi sunt inca la locul lor dupa 15 ani. Astfel, vei avea liniste sufleteasca pentru o lunga perioada de timp!

Citeste mai multe pe link-ul urmator!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram