Braila este un judet cu foarte multe lucruri de oferit, putini ii cunosc insa valoarea si istoria. Poate va vine mai greu sa credeti dar studiile arate ca regiunea pe care o numim astazi Braila este locuita din vremuri imemoriale, fapt atestat de numeroase vestigii arheologice datand din 5000 i. Hr . Aceste vestigii sunt dovada ca viata si civilizatia in aceasta regiune a fost continua.
Daca vorbim insa despre orasul Braila, putem sa va spunem ca a fost atestat documentar acum mai bine de 600 de ani. Se pare ca atunci domnitorul Tarii Romanesti, Vlaicu I, a semnat un document prin care permitea vanzatorilor din Brasov dreptul sa isi comercializeze marfurile si in Braila. Locuitorii Brailei sunt descrisi de sute de ani ca fiind oameni harnici care s-au indeletnicit cu agricultura, cresterea animalelor si pescuitul pe malul vestic al Dunarii. Stema orasului Braila este un velier, simbol al comertului, ocupatia pricipala de altfel a brailenilor.
Un an de referinta in istoria Brailei este 1836, cand a fost declarat port-liber. Atunci au inceput sa se dechida in Braila organizatii care au facut sa infloreasca zona:
Prima Camera de Arbitraj Comercial din Romania(1836);
Bursa de cereale (1882);
Bursa de Bunuri (1882;
Curtea Comerciala;
Banca Comerciala.
In aceasta perioada Braila a trait niste momente unice si a devenit cel mai important centru comercial din Romania, momente care au marcat cu adevarat istoria acestui oras.
Atunci zona a fost impanzita de industrie: mori cu aburi, fabrica de paste fainoase, santier naval (1864), fabrica de bere (1872) si docuri (1883).
Investitorii straini nu au intarziat sa apara, in 1924 a fost creata Societatea Franco-Romana. Pentru ca s-a intamplat sa fie un port important, Braila a primit in sanul sau multe grupuri etnice - greci, turci, rusi, bulgari, evrei, armeni, sasi - care traiesc si in zilele noastre in pace si intelegere.
Descriere Geografica
Judetul Braila se intinde pe o suprafata de 4765,8 kmp, aflandu-se in Campia Romana, adica in sud-estul Romaniei. Resedinta sa administrativa, orasul Braila, este unul dintre cele mai mari porturi din Romania, la o distanta de doar 200 km de orasul Bucuresti, capitala Romaniei.
Peisajul Brailei este unul destul de monoton, fiind predominat de campie. Cai de transport accesibile sunt la tot pasul, in principal Fluviul Dunarea. Campia face ca zona sa fie una perfecta pentru agricultura, clima fiind una temperat-continentala cu o temperatura medie anuala de 11 grade Celsius.
Fauna si flora zonei sunt specifice campiei.
Braila este astfel un judet cu multe lucruri de oferit pentru iubitorii de intinderi de campie curata si un fluviu ce curge neobosit.
Sursa: http://www.bookingexpert.ro/cazare/hoteluri-braila-8.html
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro