E imposibil sa nu fi auzit cel putin o data de celebrele tractoare John Deere. Mai exact, John Deere este denumirea companiei cu peste 180 de ani de experienta in spate, companie ce nu se ocupa strict cu realizarea de tractoare, ci in special cu majoritatea utilajelor destinate muncilor agricole.
Logo-ul companiei ilustreaza o caprioara ce realizeaza un sat, iar compania este arhicunoscuta pe tot Globul, reprezentant un adevarat simbol al pietii.
Mai exact, compania a luat fiinta in Illinois, SUA, in anul 1837, bazele fiind puse de fierarul John Deere, acesta fiind una din persoanele ce a reusit sa schimbe perceptia agriculturii dar si modul in care aceasta se practica. Totodata, acesta areusit sa schimbe complet perceptia unui plug, reusind astfel sa constituie la acea vreme un pionierat.
Mai exact, productia de pluguri creste in intensitate, fierarul John Deere amintindu-si de realizarea a cel putin 10 pluguri in anul 1839, de un numar de 75 de pluguri in 1841 si de 100 de pluguri in 1842. Pana in 180, compania producea pluguri, grape, seamantori, cultivatoare, vagonete, plantatoare si vagoane. In anul 1912, cei de la John Deere detineau nu mai putin de 11 fabrici in Statele Unite si o fabrica in Canada, in timp ce gama acestora de produse incepea usor-usor sa se extinda, ajungand chiar si la fabricarea de semanatori sau echipamente pentru furaje.
Productia de tractoare incepe in anul 1918, iar succesul nu a intarziat sa apara, deoarece inca din primul an de productie, compania a vandut nu mai putin de 5.000 de tractoare. In anul 1923 este pus in vanzare primul tractor ce avea 2 cilindii, fiind vorba de modelul D, ce purta chiar denumirea John Deere, fiind primul tractor ce era vopsit in verde si galben, culorile ce reprezentau compania.
Ulterior, se dezvolta mai multe modele de tractoare, vorbind iaci de modelele A, B si GP. Modelele A si B devin cele mai cunoscute modele de tractoare, ajungand sa fie produse pana in anul 1952. In anul 1959, cei de la John Deere reusesc sa puna in vanzare cel mai mare tractor, fiind vorba de modelul John Deere 8010, ce avea o putere de 215 cai si o greutate de peste 10 tone.
Nu intarzie sa apara si productia de tractoare si mai puternie, acestea facandu-si prezenta pe piata prin anii ’60, fiind vorba de utilaje ce aveau in dotari chiar si motoare cu 4 sau chiar 5 cilindri, facand o paralela la primele tractoare fabricate de acestia, ce aveau in componenta numai 2 cilindri.
Usor, usor, compania incepe sa se extinda in intreaga lume, deschizand fabrici in Argentina, in Franta, si in mare partea a tarilor europene si nu numai. De exemplu, la noi in tara, cei ce se ocupa de importarea si distribuirea de tractoare John Deere sunt cei de la IPSO Agricultura.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro