S-a lansat proiectul Jurnalul Unei Mame, proiect dedicat, in egala masura, mamicilor, tatitilor, bunicilor, fratilor mai mari si tinerilor. Este un caiet digital in care cititorii vor gasi informatii utile despre parinti si copii, expuse de o mama, insa nu ca definitii, texte ori informatii teoretice, ci personal, cu emotii, cu dragoste parinteasca.
Informatiile sunt cu atat mai pretioase, cu cat expun, in detaliu, o situatie, pentru ca cei care sunt implicati in cresterea si educarea copiilor sa se bucure de argumente si, mai ales, de teoria pusa in practica. Foarte multe exemple de crestere si educare sunt enumerate in carti specializate, insa, in practica, sunt multi factori perturbatori care ii impiedica pe parinti sa aiba, fata de copiii lor, comportamentul cel mai adecvat: oboseala, stresul, lipsa de rabdare, monotonia, temperamentul copilului etc.
Copiii dumneavoastra au probleme? Jurnalul unei mame sustine educatia si cresterea copiilor prin solutie, prin depistarea problemelor micutilor si incercarea de a-i ajuta sa le rezolve. Educatia prin pedeapsa va dezvolta in copii frustrare, complexe, furie, emotii si sentimente pe care nu le inteleg si nu le exteriorizeaza, deocamdata, de teama. Insa, ca adulti, se vor confrunta cu probleme de adaptare, situatii conflictuale. Si toate acestea, din dorinta de a gasi raspunsuri la intrebarile din copilarie. Jurnalul unei mame promoveaza educarea si cresterea copiilor cu dragoste, rabdare, toleranta, intelegere, raspunsuri la intrebari, jocuri si joaca. Un copil iubit si apreciat si inteles nu va face un obicei din a plange fara motiv, nu va fi furios, nu se va razvrati, va dormi linistit. Echilibrul parintilor inseamna linistea copiilor. Dragostea parintilor este medicamentul cel mai eficient in cazul in care copilul este racit, are febra, sufera etc.
Cu siguranta, copiii dumneavoastra au fost si sunt expusi diverselor probleme de sanatate. Iar problemele de sanatate ale copiilor sunt diverse si multiple, dat fiind faptul ca ei nu au un sistem imunitar complet dezvoltat. Acestea reprezinta, pentru cei mai multi dintre parinti, adevarate incercari si acestia cad in capcana tratarii efectelor, in loc sa trateze cauzele. Se intampla acest lucru fie pentru ca nu au cunoscut un medic pediatru care sa le spulbere neincrederea in sistemul medical, fie pentru ca sunt ei insisi epuizati si nu se pot gandi obiectiv la solutii. In sensul acesta, o situatie medicale a unui copil, povestita de un parinte care a experimentat-o, are drept scop sustinerea si ajutarea celorlati parinti care se vor confrunta cu o problema de sanatate similara a copiilor lor. Jurnalul unei mame inseamna experiente de sanatate ale unei mame si ale parintilor, in general, cu explicatii, sfaturi, recomandari. Gasiti informatii despre ce si cum face o mama in caz ca micutul face febra, este racit, este palid, nu are pofta de mancare etc.
Ceea ce este foarte important, jurnalul unei mame nu si-a propus sa delimiteze, sa stabileasca normalitatea, sa traseze definitii de crestere si educare a copiilor, sa judece sau sa contrazica. Jurnalul unei mame nu detine adevarul absolut. Articolele sunt subiective, trecute prin sita experientelor personale si stau drept reper pentru alti parinti, ca dezvaluind un comportament adecvat sau nu fata de o situatie data.
Fie ca sunteti mamici, tatici, bunici, va veti regasi in cel putin unul dintre subiectele articolelor asternute in jurnal. Acestea va vor ajuta in cel putin o situatie cu care va confruntati in relatia cu micutii.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro