Te-ai întrebat vreodată de ce unele emoții intense, precum furia, par să aibă un impact direct asupra sănătății tale fizice? Noua Medicină Germanică (NMG) propune o teorie care sugerează că aceste legături nu sunt întâmplătoare, ci parte a unui mecanism biologic profund înrădăcinat în ființa umană. Conform NMG, fiecare boală sau afecțiune are la bază un conflict emoțional nerezolvat, iar furia, în mod special, ar putea avea un efect semnificativ asupra stomacului, căilor biliare și ale pancreasului tău. Înțelegerea acestei legături dintre emoțiile negative și organele interne îți poate oferi noi perspective asupra sănătății tale și te poate ghida în găsirea unor soluții mai eficiente pentru a-ți gestiona emoțiile și a-ți proteja sănătatea, printre care psihoterapia cu un expert în domeniul medicinei germanice.
Ce este Noua Medicină Germanică?
Este un sistem de medicină alternativă dezvoltat de Dr. Ryke Geerd Hamer în anii ’80, bazat pe ideea că bolile fizice sunt rezultatul unor conflicte emoționale sau psihice nerezolvate. Conform teoriei NMG, fiecare boală nu este o problemă a corpului, ci un răspuns biologic la un șoc emoțional sau la un conflict interior intens. Această perspectivă este mult diferită de abordarea convențională a medicinei, care adesea privește bolile ca fiind cauzate de factori externi, printre care infecțiile sau stilul de viață nesănătos.
Furia și Stomacul: Perspectiva NMG
În cadrul Noii Medicine Germanice, se consideră că fiecare organ al corpului tău este strâns legat de un anumit tip de conflict emoțional. Stomacul este un organ care are rolul de a digera alimentele. Produce enzime și acizi prin care se descompun alimentele pentru a ajunge mai apoi în intestinul subțire. Conform NMG, atunci când trăiești o furie intensă, nerezolvată sau reprimată, aceasta poate declanșa un răspuns biologic în stomac, ceea ce ar putea duce la diverse probleme.
Totodată, furia, mai ales cea care apare în situații percepute ca amenințări la adresa supraviețuirii sau resurselor tale, trimite un semnal puternic către creier, care mai apoi ajunge la căile biliare și intră într-o stare de conflict activ, caz în care se poate confrunta cu modificări la nivel celular. Cu alte cuvinte, căile biliare sunt influențate direct, dar este și un indicator biologic al emoțiilor intense. De exemplu, furia reprimată pe termen lung sau incapacitatea de a exprima aceste sentimente ar putea duce la o tensiune constantă în stomac, pregătindu-l pentru a intra într-o fază patologică. Acest lucru poate include afecțiuni precum chiar cancerul stomacal, în funcție de intensitatea și durata conflictului emoțional.
Mecanismele biologice și psihosomatice
În cadrul Noii Medicine Germanice mecanismele biologice și psihosomatice sunt văzute ca fiind interconectate. Potrivit acestei perspective, fiecare boală sau tulburare fizică este rezultatul unui proces psihosomatic, în care un conflict emoțional nerezolvat declanșează modificări biologice la nivelul organelor și țesuturilor. Aceste mecanisme funcționează ca un răspuns adaptativ al organismului la stresul emoțional, cu scopul de a te ajuta să supraviețuiești și să gestionezi situațiile de criză.
Din punct de vedere biologic, atunci când experimentezi un conflict emoțional puternic, creierul tău trimite semnale către organul sau țesutul corespunzător, care răspunde la acest tip de stres. În cazul furiei, conflictul emoțional poate declanșa o reacție la căile biliare, deoarece acestea sunt un organ implicat în gestionarea emoțiilor.
În condițiile în care furia poate avea un impact direct asupra căilor biliare, stomacului dar și a căilor pancreatice, psihoterapia îți oferă un mijloc de a-ți gestiona emoțiile și te ajută la prevenirea sau vindecarea problemelor apărute. Primul pas în psihoterapie este identificarea și înțelegerea sursei furiei tale, iar dacă vrei să ai certitudinea că ești pe mâini bune discută cu Alexandra Gherghe - Global Evolution! În cadrul ședințelor de psihoterapie, vei lucra pentru a descoperi aceste surse ascunse și pentru a le aduce la suprafață într-un mod controlat.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro