Sambata 27 noiembrie se vor derula ultimele actiuni - din sezonul 2010 - de informare, constientizare si colectare deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) realizate in parteneriat cu primaria, in Timisoara, Resita si Baicoi.
Alaturi de Primaria Timisoara, Asociatia RoRec va derula o actiune la nivelul intregului municipiu, in 18 puncte de colectare provizorii si prin preluare de la domiciliu. Locatiile punctelor de colectare sunt prezentate in presa locala si pe www.rorec.ro, iar telefoanele pentru preluarea echipamentelor voluminoase de la domiciliu, la care timisoarenii pot suna pana sambata la ora 13.00, sunt: 0740. 122. 475 si 0762. 869. 128. Programul actiunii de colectare este intre orele 10.00-14.00. Actiunea este promovata printr-o campanie de comunicare in media locala si cu sprijinul scolilor din Municipiul Timisoara, care, asa cum au declarat reprezentantii primariei in cadrul conferintei de presa ce a avut loc marti, 23 noiembrie, „s-au implicat in actiune cu tot sufletul”.
„Doresc sa multumesc partenerilor, voluntarilor, profesorilor si echipelor implicate in realizarea acestor actiuni. Aceste servicii, oferite de asociatia noastra in parteneriat cu autoritatea locala sunt solicitate de tot mai multe comunitati si primite cu bucurie de tot mai multe primarii. Profesionalismul dovedit si suportul acordat de echipa Primariei Timisoara si a Directiei de Mediu reprezinta o confirmare a faptului ca aceste actiuni sunt o necesitate pentru fiecare comunitate si concentrarea eforturilor noastre in acest sens este importanta. Aceste parteneriate ne incurajeaza eforturile pentru a continua si extinde campaniile noastre de informare si constientizare a publicului pentru colectarea selectiva a deseurilor din echipamente electrice si electrocasnice si reprezinta un pas important pentru crearea unor sisteme coerente de colectare a DEEE”, a declarat dl. Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia RoRec.
Toti deponentii din Timisoara vor putea participa la o tombola cu premii oferite de Philips Romania, ce constau in 100 de echipamente electronice de ultima generatie.
La Resita si in satele apartinatoare, campania se va derula in 19 puncte provizorii de la colectare, in arealul deservit de Centrul de colectare RoRec realizat in parteneriat cu Primaria Resita. Programul de colectare este tot intre orele 10.00-14.00, iar pentru preluarea de la domiciliu, resitenii pot suna la telefoanele: 0255. 212.620 – interior 29 / 0255. 210. 258 sau 0742. 490. 840, pana sambata la ora 13.00.
„Procesul de colectare depinde esenţial de doi factori: crearea infrastructurii necesare colectării selective (centre de colectare realizate conform standardelor de mediu), apoi de informarea şi conştientizarea publicului cu scopul de a determina cetăţenii să utilizeze acest serviciu. Iar rolul nostru este acela de a oferi sprijin concret autorităţilor locale, dată fiind experienţa RoRec în materie de colectare şi livrare spre reciclare a deşeurilor electrice şi electronice. Nu suntem la prima actiune din Resita derulata in jurul centrului de colectare realizat in parteneriat cu primaria, iar reactia prompta si sprjinul neconditionat oferit de echipa partenerului local ne ajuta in realizarea unor actiuni de succes”, spune Florin Popa, manager de proiect Centre de Colectare RoRec.
Resitenii care vor depune DEEE in cadrul acestei actiuni vor putea participa la o tomobola cu premii in echipamente electronice Philips
In Baicoi si localitatile inconjuratoare: Cocosesti, Gageni, Paulesti si Plopeni, se vor amplasa 10 puncte de colectare provizorii unde locuitorii vor putea aduce deseuri de echipamente electrice si electronice intre orele 9:00 si 16:30. Toti participantii vor primi un tichet de tombola si vor putea castiga unul dintre cele 45 de aparate electrocasnice noi marca Albatros. Serviciul de colectare de la domiciliu va fi disponibil la numarul de telefon 0733 601 741 si pentru zona de nord a Ploiestiului.
„Colectarea selectiva si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice sunt extrem de importante. Aceste aparate contin substante toxice periculoase, ce reprezinta o reala amenintare pentru mediul inconjurator. Colectarea corecta a acestor deseuri este un prim demers pentru a realiza ca mediul este o valoare pe care trebuie sa o protejam si este un exercitiu de atitudine civica, ecologica”, a conchis Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia RoRec.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro