Ca niciodata pana acum, targul „Iarmarocul Bucurestilor” va fi deschis si noaptea, mai precis de sambata 18 Septembrie si pana la ora 2 in dimineata zilei de duminica.
Ca sa vedeti cu ce va intampinam, deschidem larg portile de Vineri 17 Septembrie si tinem deschis pana Duminica 19 Septembrie.
Ce poate fi mai frumos decat sa gasesti minunate bunatati, seara, pe racoare chiar, in buricul targului, printre zeci de cafenele si strazi de preumblare.
Sigur va fi pe gustul dumneavoastra, o braga adevarata, cum faceau bunicii nostri, prajituri de casa, placinte cu branza, carnaciori cu busuioc, pastrama de oaie care sigur merge si cu un vin rosu, de toamna.
Toti am muncit din primavara pana in toamna, asa ca-i timpul sa umplem camarile! Au venit in ajutor si harnicele albine, care au zumzait prin flori de tei si salcam in primavara, prin paduri de brazi si prin lanuri de rapita vara, pentru miere parfumata, spre deliciul fiecaruia.
Olarii din Corund, au copt la strachini si la oale, pe care apoi le-au pictat cu migala si cu un strop de suflet in culorile cerului si ale pamantului.
Margele colorate, stergare, straie cusute cu mult talent si multe obiecte facute manual vor satisface gusturile tuturor celor prezenti.
De asemenea, Cu ocazia Zilelor Bucureştiului, Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei propune sub genericul Poveşti din Bucureşti. 551 de istorii un program special de vizitare, precum şi o serie de activitaţi culturale conexe. Astfel, in ziua de 18 / 19 septembrie 2010 muzeul va fi deschis publicului intre orele 14.00 şi 02.00, preţul biletului fiind redus la 75% din valoarea obişnuita. Prin intermediul unor ghidaje de specialitate gratuite – realizate in limita locurilor disponibile – vizitatorii vor avea prilejul de a afla o serie de „istorii” legate de trecutul cladirii, de piesele excepţionale expuse in sala Tezaurului Istoric, sau privind realizarea şi aducerea la Bucureşti a mulajelor Columnei lui Traian.
Muzeul National de Istorie a Romaniei le propune vizitatorilor noştri o selecţie de texte şi imagini prin intermediul carora işi vor putea face o idee despre tumultul de altadata al oraşului in zilele de targ. Pentru cei care doresc sa ia cu ei o posibila farama din trecut, va fi amenajat un cadru special pentru fotografii, ambient creat in jurul primului automobil inmatriculat in capitala, un model Panhard, 15 CP, fabricat in Belgia in anii 1890.
Cum istoria poate fi orice clipa trecuta, vizitatorii noştri vor avea prilejul de a contribui ei inşişi la constituirea unei mini-expoziţii neconvenţionale, prin donarea unor mici obiecte ce vor fi expuse pe loc, urmand sa primeasca pentru acest lucru un tichet atestand „donaţia” şi conţinand oferta promoţionala a MNIR de a beneficia prin gestul lor de un bilet cu reducere de 50%, valabil pentru o vizita ulterioara la muzeul nostru.
Melodii indragite ce rasunau in urma cu un secol pe strazile capitalei vor fi readuse la viaţa de catre fanfara Ministerului Administraţiei şi Internelor (ora 14.00, in faţa muzeului), iar la ceas de seara (ora 21.00) Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Istorie a Romaniei propune o selecţie de „Miniaturi instrumentale” interpretate la violoncel şi pian. Programul cultural al intregii zile cuprinde şi alte surprize placute.
Ce mai gasim la Iarmaroc?
Multe, multe si marunte, asa ca asteptam sa ne vizitati plini de curiozitate, intr-o atmosfera a iarmarocului de pe timpuri.
Iarmarocul Bucurestiului 17-19 Septembrie 2010
Organizatori: Hello Events si Rose Events.
Loc de desfasurare: Muzeul National de Istorie al Romaniei
Program: V 10.00-19.00
S 10.00-02.00
D 10.00-18.00
Parteneri media: Zile si Nopti, Ziarul National, www.acasa.ro, www.metropotam.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro