Marcus Felsner încurajeaza România sa profite de oportunitațile oferite de proiectele co finanțate de UE

20 mai 2014

Pornind de la o serie de analize ale mediului economic și social european, în strânsă legătură cu acțiunile conduse de Rödl & Partner România, în contextul mai larg, al prezenței germane ca unul dintre cei mai importanți piloni ai creșterii economice europene, discuțiile s-au concentrat asupra temelor legate de oportunitățile și provocările aduse de finanțarea din fonduri UE, pentru IMM-uri, precum și de investițiile străine în România.
Aspectele-cheie ale acestor analize, precum și concluziile grupului de experți în investiții străine din România, au fost exprimate de către Dr. Marcus Felsner, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Europa Centrală și de Est.
"În mod clar există un interes, din ce în ce mai mare, de a investi în România în cadrul comunității de afaceri germane. Încrederea în creșterea durabilă precum si in condițiile bune de investiții din România este în creștere, de asemenea, în Europa de Vest. În calitatea sa, de cea mai mare asociație a investitorilor germani din regiune, "Ost-und Mitteleuropa Verein", Asociația Germană de Afaceri din Europa Centrală și de Est, dorește să încurajeze părțile interesate din România ca acestea să profite de oportunitățile enorme reprezentate de proiectele co-finanțate de UE, în special acolo unde este mai mare nevoie de investiții puternice. Unul dintre aceste domenii-cheie pentru România este acela al formării profesionale vocaționale. Asociația de Afaceri din Europa Centrală și de Est regrupează multe dintre cele mai reprezentative întreprinderi germane, aducând laolaltă companii mari și mijlocii pentru crearea unor oportunități de afaceri specifice, dar și pentru a oferi exemple de bune practici, în România și în alte 28 de țări din regiune. Personal, sunt convins că România va juca un rol din ce în ce mai mare în activitatea Asociației", a spus dr. Marcus Felsner.
Dl. Martin Wambach, managing partner al Rödl & Partner, a subliniat, de asemenea, cât de important este să se profite de oportunitățile de finanțare din fonduri UE, precum și de experiența împărtășită în inițiativele integrate de sprijin, relevante pentru IMM-uri.
"Noi, Rödl & Partner, vedem în ansamblu statele din estul și centrul Europei, dintr-o perspectivă cu totul pozitivă în raport cu țările din alte regiuni ale lumii și cu piețele emergente care își pierd atractivitatea. România ar trebui să-și frutifice toate șansele în condițiile în care, atât ca mărime cât și ca populație, este un membru relevant al Uniunii Europene. O serie de fonduri europene specifice sunt disponibile acum pentru a accelera și a susține creșterea economică a României, dar aceste fonduri trebuie să fie absorbite de către comunitatea de afaceri românească. Pe lângă aceasta, mai remarcăm faptul că vor exista șanse suplimentare de consolidare a relațiilor de afaceri cu Republica Cehă, cu Polonia și cu alte țări europene active. Investitorii din aceste țări încep să-și stabilească un domeniu de interes în România. Cu prezența noastră puternică în CEE, noi cei de la Rödl & Partner putem să sprijinim acest proces și să ajutăm investitorii străini, precum și companiile românești, să demareze și să consolideze afaceri de succes ", a spus Martin Wambach.
Din punct de vedere al pieței românești, temele centrale au fost prezentate, în continuare, de doamna Anca Sucală, managing partner- Directia de Audit, BPO și Consultanță din cadrul Rödl & Partner România și de către domnul Bogdan Frățilă, managing partner al SCP Frățilă, Rödl & Partner.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram