Medalie de argint la Olimpiada Internaţionala a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO 2013 pentru echipa României susținuta de Fundația Star Storage

11 iunie 2013

Fundația Star Storage anunță câștigarea medaliei de argint la categoria Mediu și Biologie de către echipa României la Olimpiada Internaţională a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO 2013, care a avut loc în perioada 2-6 iunie în Olanda la Middelburg. Prin olimpiada de proiecte știintifice de cercetare “green” în domeniul dezvoltării durabile, organizatorii și-au propus să aducă în atenția tinerilor din școli și licee problemele de mediu cu care se confruntă întreaga lume. Astfel au dorit să implice elevii în această direcție foarte importantă, în scopul de a aduce un consens comun asupra valorilor sociale de mediu și, în cele din urmă, pentru a elimina problemele de mediu prin educație.
În cadrul marei finale a Olimpiadei Internaţionale a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO 2013 s-au întrecut participanți din 46 de țări, care au trebuit să-și susțină proiectele în cadrul unei expoziții cu public, având la dispoziție un stand propriu de prezentare. Aceștia au trebuit să fie în măsură să prezinte, să explice și să argumenteze proiectul lor, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic.
“The spider is changing the game in the adhesives industry” este proiectul de cercetare care a adus medalia de argint echipei României, aceasta fiind susținută de Fundația Star Storage prin Programul „Cred în România”. Echipa este formată din autorii proiectului Alexandru Glontaru și Ștefan Iov – elevi olimpici de clasa a X-a ai Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu, coordonatorul proiectului Mircea Ignat – cercetător de la ICPE-CA și supervizorul proiectului Simona Vasilescu – profesor de biologie la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu. Prin realizarea acestui proiect de cercetare, elevii au descoperit că păianjenul obișnuit de grădină produce o substanță umitoare, care în viitorul apropiat poate reprezenta un revoluționar biomaterial verde. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de un an, iar în cadrul acestuia elevii au cercetat adezivul conținut în pânza păianjenilor de gradină, câteva posibile aplicații practice, inclusiv posibilitățile de producere industrială a acestuia, în vederea obținerii unei soluții care să conducă la rezolvarea unor probleme serioase de mediu.
Acești olimpici au fost susținuți prin programul „Cred în România” al Fundației Star Storage, care îşi propune să susţină, să promoveze şi să contribuie la dezvoltarea românilor de valoare care fac cinste României şi pot schimba pozitiv percepţia străinilor despre români.
“Este impresionant ce au realizat acești olimpici și felicitări din toată inima! Este remarcabil cum acești tineri români reușesc să obțină performanțe excepționale la nivel internațional și să aducă România pe podiumul unor competiții prestigioase. Cu atât mai meritoriu este că reușesc aceste performanțe în condițiile în care la astfel de concursuri importante participă tineri care provin din țări care alocă bugete impresionante domeniului educației și cercetării și în plus, au numeroase organizații non-guvernamentale care susțin activ acțiunile de acest gen și încurajează excelența.
Performanța obținută de acești olimplici trebuie să constituie un model pentru toți tinerii din România, care trebuie să fie conștienți că, dacă își doresc foarte mult să obțină astfel de rezultate excepționale, nu trebuie să se lase descurajați de absolut nimic.
Am conceput Programul „Cred în România” pentru că ne dorim și credem într-un viitor mai bun al României, pentru că noi credem în tânăra generație și suntem de părere că este de datoria noastră și a tuturor românilor să ne aducem contribuția la dezvoltarea acestei țări prin susținerea și încurajarea adevăratelor valori, care să constituie modele reprezentative de români excepționali pentru toți tinerii.”, a declarat Cătălin Păunescu, Președinte Fundația Star Storage & Managing Director Star Storage.
„Suntem foarte bucuroși pentru că am obținut un premiu atât de important și că am adus România acolo unde îi este locul, și anume pe podium. Mulțumim Fundației Star Storage pentru sprijinul acordat, fără ajutorul căreia nu am fi putut să participăm la această competiție.
Ne onorează faptul că am obținut medalia de argint la INESPO 2013 și suntem mândri de ceea ce am realizat. Proiectul nostru se află în prima faza a cercetării și obținerea acestui premiu ne motivează să continuăm studiul și suntem convinși că vom realiza lucruri extraordinare.”, au declarat membrii echipei câștigătoare a medaliei de argint la categoria Mediu și Biologie la Olimpiada Internaţională a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO 2013.
Despre FUNDATIA STAR STORAGE – DIN PASIUNE PENTRU OAMENI
Fundația Star Storage este organizaţie non-guvernamentală românească, caritabilă, non-profit, care are ca obiectiv principal realizarea și implicarea în campanii, programe și proiecte sociale, care să contribuie activ la rezolvarea problemelor și dezvoltarea societății românești. Fundația Star Storage aparține Star Storage, companie 100% românească, leader de piață pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), servicii de externalizare şi servicii Cloud, fundația desfășurând o activitate distinctă față de operațiunile comerciale ale companiei. Fundația Star Storage a fost înființată pe baza experienței de peste 10 ani a companiei Star Storage în dezvoltarea, susținerea și implicarea activă în campanii de responsabilitate socială cu efecte reale pozitive în societatea românească. Absolut toate fondurile Fundației Star Storage sunt direcționate către cauzele sociale în care este implicată fundația, membrii acesteia neavând nici un beneficiu material pentru activitatea desfășurată.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram