Pielea si implicit sanii care sunt sunstinuti de piele, se lasa datorita gravitatiei. In timp pielea cedeaza, in unele cazuri mai devreme in altele mai tarziu. Toate aceste aspecte sunt conditionate de calitatea pielii, unele femei au o piele mai rezistenta decat altele, de informatia genetica, de marimea sanilor deoarece cu cat sunt mai grei cu atat mai repede sunt atrasi de gravitate si se lasa mai usor si nu in ultimul rand de sarcina, cresterea in greutate sau marirea lor cu implant/injectare de grasime, care datorita cresterii in volum provoaca acelasi rezultat, lasarea sanilor.
„Este un mit fals ideea ca sanii sunt sustinuti de ligamente si ca lasarea lor nu este conditionata de calitatea pielii. De fapt aceste ligamente sunt mult prea slabe, am putea spune rudimentare - adica nu au valoare de sustinere. Totodata lasarea pielii nu poate fi influentata de creme, sport sau tratamente cosmetice.”, a explicat chirurgul estetician Calin Dobos.
„Multe romance nu poarta sutien pentru ca exista mitul ca daca porti sutien pielea care sustine sanii se slabeste. Nimic mai fals decat asta. Sutienul trebuie purtat pentru ca sustine, adica este antigravitational.”, a adaugat Calin Dobos.
Chiar si in timpul noptii este indicata o forma de contentie a sanilor, desigur, una mai lejera. In timpul zilei atunci cand stam in picioare, sanii tind sa se lase spre buric iar noaptea spre laterale. Sutienul in cazul femeilor cu sani voluminosi ar trebui sa fie sfant si purtat la plimbare, in casa, la shopping si chiar si la sala de sport. Nici cele cu sanii mai mici nu sunt scutite de purtarea sutienului, insa respectarea „regulilor” nu este chiar atat de stricta. Insa, o sarcina poate sa-i compromita si pe acestia, atunci cand se maresc mult si intr-un timp relativ scurt. Evident ca si atunci cand sanii au fost mariti prin metode chirurgicale este nevoie de o sustinere cat mai completa si corecta a acestora.
„Un alt mit fals este acela ca siliconul ridica sanii lasati. Va pot spune ca acest lucru nu se intampla NICIODATA! Daca discutam despre un san mic sau foarte mic, se schimba situatia in felul urmator: prin umplerea pielii din jurul sanului acesta capata un aspect placut si uniform, dar privit cu atentie se poate observa ca si acesta este usor lasat.
O data rupta fibra de rezistenta a pielii, aceasta nu se mai reface cu nimic in lume, inca, si drept urmare necesita o excizie a excesului de piele care atarna sub areola – adica cicatrici.”, a explicat chirurgul estetician.
Cum putem preveni lasarea sanilor!
Pentru a preveni lasarea sanilor, trebui mai inainte de toate sa purtam sutien aproape tot timpul, deoarece gravitatia este permanenta si trebuie sa o combatem cat mai mult posibil. Nu sunt recomandate sutienele cu sarma pentru ca strivesc sanul, fiind recomandate cele fara, dar si acestea atunci cand sunt purtate trebuie sa sustina cat mai bine sanii.
O alta modalitate de prevenire este mentinerea unei greutati corporale constante de-a lungul vietii si luarea in greutate in mod echilibrat in sarcinii, bineanteles sub indrumarea medicului.
Evitarea expunerii la soare sau la razele UV este una dintre cele mai indicate modalitati de mentinere a tonusului pielii. Asa cum bine stim, sanii sunt anexe ale pielii, deci o data expusi la soare in exces se vor usca, „cu alte cuvinte se atrofiaza, se subtiaza si incep sa atarne” si sa nu uitam ca expunerea pielii la soare si UV creste riscul aparitiei cancerului.
„Imbatranirea sanilor si a pielii datorita soarelui nu este progresiva ci brusca. Ani de zile poate arata bine si brusc, uneori dupa sarcina, alteori dupa slabire, alteori din senin, sanii (pielea) arata din ce in ce mai rau si atunci e prea tarziu. Foarte multe femei din Romania merg la solar, de exemplu, si nu constientizeaza faptul ca mai tarziu acest lucru poate avea repercursiuni grave. Toate aceste lucruri explica faptul de ce suntem pe primul loc in Europa la cancerul de san.”, explica Calin Dobos.
Cum influenteaza sportul decolteul?
Sportul nu ajuta la ridicarea sau "tonifirea" sanului. Este falsa conceptia cum ca sanul este legat de muschi, defapt sanul este o anexa a pielii, acesta aluneca deasupra muschiului si asta se poate simti ori de cate ori sanul este palpat.
Sportul in schimb creste tonusul muschilor, vascularizatia si oxigenarea organelor, dar nu creste tonusul pielii. Sporul si alimentatia corespunzatoare duc la disparitia grasimii subcutanate si astfel pielea vine in raport direct cu muschiul si creeaza senzatia de piele tare.
„Ideea ca pielea s-a tonifiat este o iluzie, o gaselnita comerciala. Sportul este bun pentru a modela forma trupului si in primul rand este SANATOS.”, a conchis chirurgul estetician Calin Dobos.
Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul oficial al chirurgul estetician Calin Dobos www.drdoboscalin.ro.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro