Dupa ce ati ales modelul de tapet pe care il veti expune in interiorul apartamentului dumneavoastra, primul lucru pe care trebuie sa il faceti pentru montarea tapetului este sa degresati suprafata peretelui si sa inlaturati straturile anterioare.
• In cazul in care incaperile au fost zugravite cu huma, trebuie sa inlaturati orice urma a acesteia. Pentru ca huma sa se ia corect de pe zid, este bine sa umeziti peretii cu o solutie de apa calda si sapun si apoi sa razuiti cu un spaclu lat. Aceasta actiune asigura o suprafata pe care adezivul pentru tapet se va distribui uniform. Daca nu razuiti peretii, trebuie sa verificati straturile de vopsea pentru a stabili daca are o rezistenta suficienta si nu se exfoliaza.
• Pentru peretii care sunt in stare foarte proasta, este recomandat sa ii acoperiti cu o folie speciala care sa le dea uniformitate. Numai in felul asta aveti garantia ca tapetul se va lipi asa cum trebuie.
• Este bine sa taiati de la bun inceput tapetul pentru un perete intreg sau pentru o camera. Ca sa fie mai usor, va recomandam sa numerotati pe spate, cu un marker, fiecare bucata, in ordinea in care va fi lipita.
• Fasiile de tapet se asaza pe suprafata peretelui incepand cu coltul camerei, urmarind continuitatea intre elementele modelului. Imprimeurile florale sunt mult mai usor de potrivit decat cele geometrice, aceastea din urma necesitand o atentie aparte.
• Daca doriti un tapet cu un model mai mare, este bine sa centrati fisia de tapet in dreptul elementului cel mai important din camera si sa porniti din aceasta zona asezarea tapetului.
Pentru o buna fixare a fisiilor de tapet, va sfatuim:
- sa masurati si sa desenati pe perete linii directoare, care vor ajuta sa nu aveti deviatii de unghi fata de verticala. Operatiunea de lipire a tapetului se face de catre cel putin doua persoane;
- daca va intrebati ce este de facut cu golurile pentru prize si intrerupatoare, ei bine, ele se decupeaza dupa lipirea si uscarea tapetului. Montati intrerupatorul ulterior, pentru o suprapunere perfecta a acestei piese peste decupajul creat;
- de asemenea, pregatiti si un rulou pentru a netezi bine tapetul dupa lipire. Atunci cand marginea tapetului nu s-a lipit bine, dumneavoastra trebuie sa o desprindeti usor cu lama unui cutit, apoi sa aplicati niste solutie cu un betisor cu vata la varf, iar mai apoi neteziti cu ruloul sau cu o carpa uscata, dar in niciun caz nu neteziti daca tapetul are model in relief;
- bulele de aer formate sub tapet se resorb dupa uscarea solutiei de lipit. Daca acestea persista, taiati chiar in mijloc cu un cutit foarte ascutit sau cu un cutter, aplicati solutie de lipit si neteziti bine.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro