Acest titlu a fost oferit unei personalitati de excelenta, un remarcabil om de afaceri si un daruitor de sperante.
Experienta acumulata chiar din copilarie, avand-o ca exemplu si model demn de urmat pe mama sa, Fini Rones, a carei pretuire si admiratie l-a determinat sa-i continue actele de generozitate, dorinta de a da o speranta chiar si acolo unde lucrurile pareau a fi de nerezolvat, l-au transformat pe domnul Moshe Pesach intr-un salvator pentru foarte multe persoane aflate in situatii extrem de grave de sanatate.
Insa altruismul domniei sale nu s-a oprit aici. Aria sa de generozitate s-a extins pe multiple planuri, chiar si pe cel personal. Impresionat de cazurile a trei fetite abandonate in maternitati, a devenit tatic in 1990, apoi in 2005 si de curand in 2012, asa cum si mama lui, a procedat, in tinerete, aducandu-i un frate tot dintr-un orfelinat.
Dorinta de a-l sprijini pe acest frate a “provocat” demersul catre lumea cinematografica. Liviu Carmely, datorita bunatatii doamnei Fini Rones, mama domnului Moshe Pesach, a ajuns dintr-un copil ramas orfan fara nici un fel de perspectiva de viitor, directorul Arhivei de filme a Universitatii din Tel Aviv si prin generozitatea fratelui nou castigat- Moshe Pesach, regizor si producator a 2 filme artistice (pana acum). Domnul Moshe Pesach, de mai bine de 20 de ani, contribuie la achizitionarea a zeci de miii de filme intrenationale pentru acesta arhiva.
Pornind pe acest drum, a acordat burse pentru productii cinematografice, multor studenti din Israel ai acestei universitati prestigioase din Tel Aviv.
Continuand aceste fapte exceptionale realizate pana acum in Israel, domnul Moshe Pesach a extins aria geneorizatii dumnealui si catre Romania.
Incepand din acest an, a oferit aceasta sansa si studentilor romani, impresionat de rezultatele foarte bune ale Facultatii de Cinematografie din cadrul Universitatii Hyperion, care, in conditiile a numeroase restrictii, a reusit sa se transforme intr-o institutie cu vizibilitate nationala si internationala, prin abordarea unui stil diplomatic, pozitiv, elegant si, mai ales, eficient, in rezolvarea problemelor cu care orice institutie de invatamant si de cultura se confrunta in aceasta epoca vitrega in care ne aflam.
Ca umil slujitor al invatamantului romanesc, de care s-a simtit intotdeauna legat, indiferent cat de departe l-au dus pasii existentei profesionale, cu stima, cu consideratiune si cu daruire s-a decis sa se aplece si asupra nevoilor tinerilor cineasti romani, asa cum a facut si in tara de adoptie – Israelul.
Incepand cu luna decembrie a anului 2012, domnul Moshe Pesach a devenit un sprijin important al Facultatii de Cinematografie din cadrul Universitatii Hyperion.
Impresionat de performantele studentilor Facultatii, dar care din pacate nu dispuneau de toate resursele financiare pentru a-si continua instruirea, domnul Moshe Pesach a initiat bursele Fini Rones, prin intermediul carora studenti meritousi vor avea suportul material necesar pentru a se specializa in arta cinematografiei.
De asemenea, venind in continuare in sprijinul tinerilor studenti, dar totodata si al profesorilor, baza materiala a Facultatii de Cinematografie va fi imbunatatita prin achizionarea de echipamente de filmat necesare derularii unei bune instruiri a studentilor.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro