Conform unor date furnizate de catre Organizaţia Mondiala a Sanataţii, in Romania anului 2011 o persoana din patru era obeza, iar una din doua avea probleme cu greutatea. In prezent, endocrinologii sunt de parere ca rata obezitatii in Romania este de circa 30%, ceea ce plaseaza tara intre primele zece europene in acest top. Astfel, specialistii anticipeaza o dublare a numarului de cazuri de diabet in urmatorii 20 de ani din cauza stilului de viata sedentar si a excesului alimentar.
Clinica Sanamed, Centru de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului
In situatia ingrijoratoare in care aceasta boala ia o amploare din ce in ce mai mare in Romania, unii dintre cei mai buni specialisti in domeniul nutritiei, tratarii si profilaxiei diabetului, ofera solutii pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor metabolice si tratarea acestora prin dieto-terapia specifica si/sau medicamentos, in cadrul Clinicii Sanamed - Centrul de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului.
“Avand in vedere faptul ca datele statistice privind incidenta diabetului la nivel international situeaza tara noastra pe primele locuri, era nevoie de o institutie de specialitate – pe langa cea de stat – care sa reuneasca cei mai buni specialisti in domeniu.
Luand in calcul toti acesti factori, aparitia Sanamed, Centru de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului, a fost o necesitate pentru a putea face fata numarului alarmant de imbolnaviri”, a declarat Dr. Adriana Dumitrescu, Medic Primar Nutritie in cadrul Clinicii Samaned, Centru de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului.
Echipa Sanamed
Alaturi de fondatorul clinicii, doamna Dr. Adriana Dumitrescu, medic specializat in Diabet si Boli de Nutritie cu o experienta medicala de peste 24 de ani, Sanamed, Centrul de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului, reuneste doctori specialisti in nutritie, membri ai Colegiului Medicilor din Bucuresti sau ai EASD European Association For the Study of Diabetes; printre acestia se numara dnul. Dr Mircea Grigorescu, Dr. Irina Donescu, Dr. Gabriela Strimbu, Dr. Mihaela Frinculescu, Dr. Andra Ianculescu si Dr. Mihaela Ursache.
In cadrul centrului, acestia propun pacientilor construirea unei diete personalizate in functie de sex, varsta, profesie si profil psihologic cu scopul obtinerii/mentinerii echilibrului ponderal, asigurand monitorizarea continua a glicemiei cu ajutorul Sistemului SGMS si inscrierea in Programul National de diabet zaharat.
Diabetul este o boala care cere atat o monitorizare atenta, cat si implicarea pacientului in tratarea ei. Acesta trebuie sa isi masoare zilnic glicemia, sa isi administreze injectiile cu insulina si sa aiba grija ca regimul sau alimentar sa fie unul ordonat si echilibrat. Tocmai de aceea, specialistii centrului Sanamed isi propun educarea constanta a pacientilor privind respectarea indicatiilor medicilor si a dietei, a programului de exercitii si a schemei de administrare a medicatiei.
Astfel, Sanamed s-a pozitionat pe harta clinicilor bucurestene drept o institutie medicala dedicata in totalitate pacientilor care ii trec pragul, avand rezultate remarcabile in diagnosticarea si tratamentul diabetului zaharat si prevenirea aparitiei complicatiilor acestuia.
Pe langa medicii specialistii in boli de nutritie, echipa Sanamed cuprinde experti care se ocupa cu foarte mare grija de diagnosticare si tratare in domenii de actualitate, cum ar fi: geriatrie, alergologie si imunologie, apifitoterapie, cardiologie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, chirurgie generala, medicina de familie, nefrologie, neurologie, obezitate infantila, oftalmologie, oncologie, acupunctura, psihologie, sexologie si planning familial.
Despre diabet
Diabetul este o boala cronica ce se caracterizeaza prin hiperglicemie, adica cresterea valorii glicemiei (glucozei din sange) peste valoarea normala de 126 mg/dl. Acest parametru este mentinut in limite normale prin intermediul unei secretii a hormonului pancreatic numit insulina. Valorile glicemiei intre 100 si 125 mg/dl definesc prediabetul, o etapa premergatoare aparitiei diabetului zaharat.
Atunci cand se observa o scadere a cantitatii de insulina sau o afectare a capacitatii acesteia de a actiona corespunzator in organele periferice (muschi, ficat, tesut adipos), apare cresterea valorii glicemiei si diabetul zaharat de tip 1 sau tip 2.
Cauzele aparitiei diabetului
Riscul de aparitie a diabetului creste atunci cand unul dintre parinti a fost diagnosticat cu aceasta boala, mai ales daca mostenirea genetica este asociata la randul ei cu obiceiuri nesanatoase de viata, cu sedentarismul sau obezitatea.
Pe langa predispozitia genetica, stresul, excesul de produse zaharoase si de grasimi sau o serie de virusuri, precum cele care provoaca “bolile copilariei” (oreion, rubeola, rujeola etc.), pot duce la distrugerea celulelor care produc insulina. De asemenea, inaintarea in varsta, consumul de alcool, fumatul si hipertensiunea cresc predispozitia individului spre diabet.
Contact Clinica Sanamed, Centru de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului:
Adresa: Str. Viitorului Nr. 44, Sector 2 - Bucuresti
Tel: (021) 211 53 50
Fax: (021) 211 53 49
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro