A fost odata ca niciodata o tara cu castele, fortarete, cu domnitori si regi. si se numea Romania. Desi basmul despre Romania si ale ei palate are doar inceput momentan, povestea s-a scris doar pe jumatate. Intriga s-a intins pe aproape 800 de ani, iar daca luam in considerare si perioada dacilor trecem binisor de 2000 de ani de cand pe aceste meleaguri se inalta castele si fortarete.
Desfasurarea actiunii se intampla acum, iar noi jucam un rol aparte in piesa. Pentru ca, desi au vazut multe asedii in vremurile lor, zidurile castelelor de la noi au inceput sa cada doar recent, partial datorita trecerii vremii si partial datorita nepasarii noastre. Iar acest lucru nu are cum sa nu ne doara. incet-incet ne pierdem emblemele si dam uitare modelelor care ar trebui sa ne ghideze.
De aceea numarul din noiembrie va fi dedicat castelelor din Romania. Vom invata putina istorie, putina restaurare si vom cutreiera, in cuvinte, Romania de-a lungul si de-a latul in cautarea minunatiilor din trecut. A legendelor despre castele, a locurilor interesante care merita salvate, a locurilor care merita vizitate. Iar dupa ce vom ispravi cu vizitatul, vom vedea ce putem face cu castelele.
Pentru inceput ne-am oprit pe malul Oltului, la Avrig unde Samuel von Brukenthal a construit „Edenul Transilvanean” un palat despre a carui gradina se vorbea in toata Europa inca de cand a fost construit. Mergem apoi in Carei, unde intr-un mic parculet, dainuieste castelul Karolyi, o pavaza la frontiera Transilvaniei. Iar acesta este inceputul. Nici daca am dedica tot anul castelelor nu am termina. Pentru ca Romania are mai multe castele decat v-ati putea inchipui.
Vom povesti si vom afla cat mai multe pe Builders Magazine. si vom vedea daca deznodamantul povestii palatelor din Romania este unul fericit. Vom incerca sa vedem daca aceasta minunata poveste se incheie cu au trait fericiti pana la adanci batraneti. Ce spuneti, ne insotiti in calatoria noastra?
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro