Jucariile par a fi extrem de naturale intr-o societate in care copiii au tot timpul din lume pentru a se juca. Nu a fost intotdeauna asa insa. Inainte de secolul 20, copiii nu aveau atat de mult timp sa se joace si nici macar nu mergeau la scoala. Este adevarat ca exista o minoritate norocoasa care isi trimitea copiii la scoala si le oferea anumite jucarii confectionate din lemn sau metal, insa acestia erau nobilii. Restul oamenilor aveau nevoie de cei mici pentru a-i ajuta la treburile zilnice.
Nu inseamna, insa, ca imaginatia prichindeilor nu era una bogata. Desi nu existau jucarii foarte complexe, gandite de adulti, copiii isi confectionau singuri jucarii din carpe sau bucati din lemn. De asemenea, inventau tot felul de jocuri. In Egipt, cei mici se jucau cu pietricele sau isi faureau singuri soldati de jucarie sau animalute din lemn, in timp ce in Gregia antica umflau maruntaie de porc pe care le foloseau pe post de minge.
Conform celor de la Catenlunasinstele, evolutia adevarata a jucariilor a inceput la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20. In 1897 a fost inventata plastilina, care a reprezentat o adevarata revolutie pentru creativitatea celor mici si tot atunci au aparut masinutele de jucarie realizate cu foarte multe detalii sau animalutele din plus. Pana in al 2-lea Razboi Mondial existau deja destul de multe fabrici de jucarii, insa in timpul razboiului majoritatea au fost transformate in fabrici de arme.
Dupa razboi insa, s-au evidentiat jucariile din plastic, cu un imens ajutor din partea Lego ( companie infiintata in 1950) si au aparut tot felul de jucarii moderne, cum sunt papusile Barbie, Action Man sau ursuletii din plus.
Astazi, piata jucariilor este una extrem de complexa. De multe ori, jucariile sunt cu adevarat inteligente, pot comunica cu cei mici si pot face lucruri ce pareau incredibile in urma cu cateva zeci de ani. Cu toate astea, jucariile din lemn raman inca foarte populare. In simplitatea lor, acestea reusesc sa puna la contributie creativitatea celor mici si sa le imbogateasca imaginatia. Daca vrei sa ii cumperi copilului tau o jucarie, asadar, una de lemn poate sa fie cea mai buna varianta.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro