Painea de secara Dobrogea Benecol – STOP colesterol

31 august 2010

Dobrogea Grup, unul dintre cei mai importanti producatori din domeniul morarit-panificatie din Romania a lansat in luna iunie a acestui an un produs functional in premiera pentru piata romaneasca. Este vorba despre Dobrogea-Benecol, paine de secara ce contine esteri de stanoli din plante (Benecol®), ingrediente active cu rol dovedit clinic in reducerea colesterolului.

Dobrogea-Benecol nu este un produs minune, ci un aliment functional care ajuta la prevenirea problemelor de sanatate pe care le cauzeaza nivelul crescut al colesterolului sanguin. Avand in vedere ca in momentul de fata bolile cardiovasculare reprezinta o problema de sanatate publica, fiind motivul pentru decesul a 6 din 10 persoane in Romania, trebuie sa acordam o atentie crescuta alimentatiei si nivelului de colesterol din sange, pentru a avea o inima sanatoasa.

Acesta este motivul pentru care specialistii in nutritie si producatorii de alimente din intreaga lume cauta solutii pentru crearea unor produse functionale, care sa aduca beneficii pentru sanatatea consumatorilor, pe langa functia nutritiva de baza. In acest sens, Dobrogea Grup, prin grija permanenta fata de consumatorii sai, a introdus pe piata painea Dobrogea-Benecol, oferind astfel romanilor posibilitatea de a se alatura milioanelor de persoane din peste 30 de tari din intreaga lume care consuma produse Benecol®.

Dobrogea-Benecol este un aliment functional, cu efecte benefice asupra organismului

Cum actioneaza acest produs? La nivel mondial, s-au realizat aproximativ 60 de studii clinice, care au dovedit eficacitatea esterilor de stanoli din plante de a reduce colesterolul, intr-un timp foarte scurt. Practic, esterii de stanoli din plante continuti in painea Dobrogea-Benecol sunt ingrediente foarte asemanatoare moleculelor de colesterol, iar atunci cand ajung in tractul digestiv, moleculele de Benecol® se unesc cu moleculele de colesterol si se elimina impreuna, pe cale naturala. In timp, daca painea Dobrogea-Benecol este consumata in mod regulat, cantitatea de colesterol din organism scade.

Studiile clinice arata ca un consum zilnic de produse Benecol® timp de doua saptamani consecutive reduce nivelul colesterolului total cu pana la 10% si colesterolul LDL pana la 15%, iar aceste valori scazute se mentin pe o perioada de 12 luni, daca zilnic se consuma produse cu esteri de stanoli din plante. Efectul optim este atins atunci cand painea Dobrogea-Benecol este consumata in timpul meselor principale. Consumarea in doza unica, o data pe zi, in timpul mesei de pranz, este la fel de eficienta in reducerea colesterolului cum este si daca se consuma de 3 ori pe zi.

Painea Dobrogea-Benecol este recomandata persoanelor cu colesterolul marit, diabeticilor (datorita continutului scazut de zaharuri, de sub 1%), precum si persoanelor care doresc sa adopte o alimentatie sanatoasa, bogata in fibre alimentare. In conditiile in care painea este unul dintre alimentele consumate zilnic de peste 90% din populatia Romaniei, un astfel de produs este mai mult decat binevenit pe piata produselor de panificatie.

Realizata in parteneriat cu prestigioasa companie Raisio din Finlanda, painea Dobrogea-Benecol se inscrie in randul produselor care respecta filozofia companiei Dobrogea Grup, si anume aceea de a crea in permanenta produse inovative care sa imbunatateasca starea de sanatate a organismului uman.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram