Palinca de prune este acea bautura alcoolica traditionala obtinuta prin fermentarea alcoolica si distilarea prunelor, toate realizandu-se dupa un proces amplu.
Acest rachiul se foloseste foarte mult la nunti, botezuri, intalniri de familie sau chiar si la o poveste cu un bun tovaras, motiv pentru care aceasta trebuie sa fie cat mai buna. Pentru acest lucru, trebuie sa fim foarte atenti la modul in care se prepara, dar si la calitatea poamelor.
“Pe vremuri” ca tot ne place sa folosim expresia aceasta, oamenii foloseau diverse tactici pentru a ajunge la rezultatul final, mai exact la palinca, insa acum lucrurile s-au schimbat putin, datorita noilor tehnologii folosite, asadar pana si culesul este mult mai usor.
Este foarte important ca toti pasii sa fie facuti corect pentru a avea un rezultat de exceptie, astfel ca fermentarea fructelor trebuie sa se faca in cazane din lemn sau vase din inox, in functie de tehnologia care se foloseste, iar distilarea se face in cazane de cupru la o concentratie alcoolica de maximum 70%.
Un lucru foarte important pe care trebuie sa il stiti si sa il respectati atunci cand faceti o astfel de bautura, este faptul ca nu trebuie sa se foloseasca indulcitori, substante aromatizante, coloranti, alcool etilic sau a distilatului de origine agricola.
Pentru a putea fi comercializata, palinca de prune trebuie sa o concentratue alcoolica minima de 40% si trebuie pastrata in vase de lemn, inox sau sticla.
Camara Zanelor va ofera posibilitatea sa gustati cea mai buna palinca ce se produse si comercializeaza in nordul Romaniei, de unde sunt trimise frecvent in toate colturile tarii si in strainatate diferote modele de sticla cu palinca de 5 stele.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro