Comunitatea de afaceri franco-romana, prin Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania (CCIFER), a acordat vineri seara, in cadrul galei anuale, distinctia suprema proiectului „Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii”, la categoria Inovare.
Proiectul, finantat prin FSE POSDRU 2007-2013 si implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, in parteneriat cu SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, a impresionat prin „abordarea inovatoare si transdisciplinara a procesului educativ din Romania” si prin faptul ca este „cel dintai proiect mondial care ofera o abordare integrata pentru tehnologia de tip multi-touch in cadrul procesului de predare – invatare, cu impact direct asupra a 40.000 de elevi si profesori romani”
Propunand un proces didactic inovator, unic in Romania, proiectul utilizeaza invatarea bazata pe proiect in context transdisciplinar cu sprijinul dispozitivelor multi-touch. In loc de tastatura si mouse sau de manipularea ecranului cu un singur deget (ca in cazul echipamentelor touchscreen), sistemele multi-touch sunt capabile de o interactiune mult mai naturala. Continutul educational specific tehnologiei multi-touch poate fi astfel controlat cu toata palma, cu mai multe degete, de catre unul sau mai multi utilizatori in aceasi timp. Scopul acestei solutii este de a imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, de a angaja elevii in activitati de grup, de a-i motiva sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.
„Suntem impresionati de entuziasmul profesorilor de liceu care au vazut rapid ca studiul transdisciplinar, invatarea prin proiect si noile tehnologii devin cheia spre mintea si spre sufletul copiilor. Sistemele de tip multi-touch reprezinta interfata in interactiunea noastra cu lumea digitala, iar lectiile desfasurate cu ajutorul acestor instrumente si continuturi interactive se dovedesc de un real succes, deoarece imbina toate elementele ce duc la o invatare eficienta”, a declarat Florin Ilia, Vicepresedinte SIVECO Romania.
Proiectul are un palmares bogat, cele mai importante distinctii fiind medalia de aur in cadrul competitiei International Project Management Association (IPMA) si medalia de argint la categoria "Most innovative new learning hardware or software product”, la Gala E-Learning Awards de la Londra.
De sapte ani, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romana (CCIFER) acorda premiile CCIFER celor mai remarcabile proiecte si initiative apartinand companiilor sau asociatiilor membre. Competitia anuala devine astfel un bun prilej pentru ca partenerii Camerei sa isi prezinte proiectele in fata comunitatii de afaceri franco-romane.
In fiecare an, sunt nominalizate acele companii care, prin initiativele, performanta si spiritul inovator ies in evidenta in mediul de afaceri, contribuie la dezvoltarea economica generala si, astfel, la o societate mai buna. Premiile se acorda pentru trei categorii: Cea mai buna performanta economica, Inovare, Responsabilitate Sociala.
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitattii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.
Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.
Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.
De-a lungul celor peste 21 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro