Parchet stejar

28 martie 2016
Autor:
Zoom-Biz

Inainte de a se realiza sapa este absolut necesar sa se localizeze si sa se inregistreze locurile unde sunt canalizarile, astfel incat sa poata specialistii sa efectueze prelevarile din procedura de verificare a instalatiei de incalzire care se afla sub parchetul de stejar, fara sa deterioreze instalatia.

Montajul parchetului se poate executa doar dupa ce se pune in functiune instalatia de incalzire, in momentul in care sapa este intarita si uscata perfect.

Etapele montajului parchetului stejar

Etapele montajului parchetului din punct de vedere al finisajului in cazul unei incaperi cu incalzire in pardoseala sunt:

- Prima etapa este aceea de asigurare ca sapa este stabila in ceea ce priveste structura;
- A doua etapal este ca incaperea este curata si maturata, fara sa aiba alte sfarmaturi ori impuritati, ca de exemplu praf, adeziv mai vechi, ceara, sau grasimi;
- Ca este plan;
- Ca e uscata, asta pentru ca sapa nu trebuie ca in profunzime sa aiba umiditatea mai mare de 2%.

In momentul in care ahizitionationam parchet, trebuie sa adaugam 5% peste suprafata efectiva ca sa putem sa includem si taieturile ce sunt necesare.

Inainte de montajul parchetului, trebuie sa fie mentinuta in functiune pentru doua saptamani instalatia de incalzire, fara nici un fel de intrerupere si la parametrii proiectati.

Parchetul de stejar trebuie sa fie depozitat direct pe pardoseala ca sa se usuce pe durata saptamanii urmatoare. Montajul parchetului de stejar se va face avand incalzirea oprita si deasemeni se recomanda ca montajul lui sa fie executat prin lipire.

Dupa montaj, trebuie ca pentru 48 de ore instalatia sa ramana oprita, iar ulterior sa se treaca la exploatarea lui normala.

Nu trebuie sa se depoziteze parchetul acolo unde se executa inca zugravirea, in incaperi unde se trag ori se corecteaza sape, acolo unde se monteaza ori se demonteaza ferestre, in incaperi in care nu exista usi, sau unde se fac lucrari la instalatiile sanitare si la orice alt tip de lucrare care presupune un transfer de umezeala ce porneste de la alte surse potentiale.

Nu trebuie folosite folii de plastic ori ceva similar acestora pentru a acoperirii parchetului, deoarece acestea vor crea condens,de aceea trebuie sa utilizati cartonul ondulat, in cazul in care totusi doriti sa il acoperiti.

Conditii pind montajul parchetului

Parchetul de stejar si numai acesta, trebuie sa fie montat respectand instructiunile cu care vine si in incaperile ce sunt incalzite la temperatura normala in interior, adica undeva intre 15 pana la 22 grade Celsius. Aceasta temperatura trebuie sa fie mentinuta constanta fara sa fie variatiile ale temperaturii mai mari de 10 grade C in perioadele de aclimatizare ori pe un termen mai mic de 30 de zile dupa ce s-a instalat parchetul , altfel poate fi compromis atat parchetul nemontat cat si cel montat.

Montajul trebuie sa fie facut cu profesionisti care sunt specializati inclusiv in montaj pentru parchet masiv precum si parchet stratificat.

Nu trebuie sa fie utilizate radiatoare ori tunuri de aer cald la o distanta mai mica de 2 m fata de parchetul care e depozitat deoarece acesta se usca mai mult decat e cazul si apoi o sa absoarba umiditate din nou umiditate, existand in acest fel posibilitatea sa se deformeze.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram