29.654 de elevi din 300 de licee au participat în acest an la cursul digital „Finanțele mele”, dezvoltat de Junior Achievement România și Raiffeisen Bank pentru formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare.
Prin intermediul platformei JA Inspire, elevii au parcurs informații, exerciții și quiz-uri despre buget, tranzacții sau piața de capital, cumulând astfel peste 103.000 de ore alocate învățării și sarcinilor aplicative de educație financiară.
Participarea elevilor la cursul „Finanțele mele” are loc în cadrul celei de-a cincea ediții „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, o inițiativă care oferă liceelor soluții integrate pentru învățare hibridă: acces la platforma internațională de e-learning JA Inspire™, cursul digital de educație financiară „Finanțele mele” și oportunitatea de a beneficia de sprijin financiar.
16 licee[1] din București și alte 12 localități au avut cea mai activă participare și beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 60.000 de lei pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.
„Educația financiară este parte esențială din educația tinerilor, iar faptul că avem anual de 12 ani între 30.000 și 50.000 de elevi în programul de educație financiară ne responsabilizează și ne motivează să îmbunătățim constant modul în care ducem educația financiară în școli: pe de o parte, informația să fie atractivă și ușor de asimilat, iar pe de altă parte să poată să fie testată într-un mod practic, să ne asigurăm că e aplicabilă în viața de zi cu zi. Le mulțumim partenerilor de la Junior Achievement că au găsit o modalitate prin care să unească cele două elemente esentiale într-un singur program.”, spune Corina Vasile, director de Comunicare și Sustenabilitate Raiffeisen Bank România.
Experiențele de educație financiară au fost completate de o serie de sesiuni online desfășurate în perioada martie-iunie, la care au participat peste 20 de voluntari Raiffeisen Bank și 2.200 de elevi și profesori.
În decursul celor cinci ediții „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, peste 110.000 de liceeni au urmat cursul de educație financiară în format digital interactiv, iar 37 de licee teoretice și tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice și alte dotări.
Cu o continuitate de doisprezece ani, parteneriatul dintre JA România și Raiffeisen Bank include resurse, kit-uri educaționale și activități pentru educația financiară la clasă, adaptate pentru școala primară și liceu, dar și un program de formare și certificare a competențelor financiare și antreprenoriale adresat profesorilor.
Despre Junior Achievement (JA) România
Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 240.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org
Despre Raiffeisen Bank
Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piata bancara din România si deserveste peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are aproape 4.700 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 1.131 ATM-uri & MFM-uri si o retea de peste 26.400 POS-uri.
[1] Colegiul Tehnic Alexandru Roman (Aleșd; Bihor), Liceul Tehnologic Anghel Saligny (Bacău), Colegiul Economic Virgil Madgearu (București), Colegiul Național Octav Onicescu (București), Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu (București), Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci (Brăila), Colegiul Național Traian (Drobeta Turnu Severin), Liceul Tehnologic Nicolae Iorga (Negrești; Vaslui), Colegiul Național Mihai Eminescu (Oradea), Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu (Oradea), Liceul Teoretic Miron Costin (Pașcani), Liceul De Arte Dinu Lipatti (Pitești), Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu (Ploiești), Colegiul Andronic Motrescu (Rădăuți), Liceul Tehnologic Matei Basarab (Strehaia), Colegiul Economic Ion Ghica (Târgoviște).
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro