Fundaţia World Vision România lansează miercuri, 6 martie 2013, etapa a doua a proiectului Atelierul de meşteşuguri, etapă dedicată dezvoltării competenţelor şi abilităţilor antreprenoriale ale meşterilor populari din regiunea nord – vestică a ţării.
Primele grupe de cursanţi vor învăţa despre administrarea afacerilor în comunităţile clujene Băişoara, Mera şi Iara. Ȋnscrierile la cursuri rămân deschise până la data de 15 martie 2013, când se vor forma ultimele grupe de participanţi. Cursurile se adresează celor care stăpânesc un meşteşug popular şi au domiciliul în mediul rural, judeţele Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Cluj, Bistriţa – Năsăud sau Bihor.
Ȋn această etapă a proiectului, meşterii se vor familiariza cu lucrul pe calculator şi vor dobândi cunoştinţe esenţiale despre scrierea unui plan de afaceri, legislaţie, contabilitate, marketing şi vânzări, înregistrarea şi protecţia mărcii de artizanat. La finalul instruirii, ei vor concura pentru finanţarea nerambursabilă a planurilor de afaceri concepute în decursul acestei etape. Cele mai bune treizeci de proiecte scrise de meşteşugari vor primi sprijin financiar pentru a fi puse în practică.
Ȋn ultima etapă, beneficiarii vor putea să se înscrie în asociaţiile profesionale nou-create şi pe platforma online Târgul de la sat care va fi lansată luna aceasta. Promovarea artei tradiţionale şi extinderea pieţei de desfacere, înfiinţând o reţea de colaborare cu pensiuni turistice, unde artizanii vor putea expune obiectele realizate.
„Atelierul de meşteşuguri” este un program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord - Vest. El se desfăşoară în perioada aprilie 2012 – martie 2014 şi este implementat cu sprijinul Asociaţiei pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir şi Ascendo S.R.L.
Pentru înscrieri şi detalii suplimentare despre proiect, contactaţi coordonatorul proiectului Ghiţă Todică, tel. 0731.444.793, email [email protected].
Claudia Tokacs, Specialist Comunicare
Fundaţia World Vision România
[email protected]
Tel. 0731444773
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro