Revin : preparatele traditionale ZIMBRIA cu branza de Covurlui si afumaturile din carne de porc, oaie si vanat, branzeturile, casurile si cascavelele de la bacii brasoveni si braneni, produsele traditionale Sadova, de la Botosani. Noutatile vor fi preparatele vanatoresti de la Brasov si branzeturile si cascavelele argesene, din Stoenesti, alaturi de specialitati din carne de porc din Sibiu.
Produsele de post sunt la mare cinste. Veti regasi zacusti, dulceturi si siropuri, salate la borcan sau sosuri delicioase de ardei copti sau ghebe din Arges, de la Poiana Fermecata, din Bucovina, Tecuci si Maramures, vestitele produse Topoloveana, preparate dupa retete diverse, specifice zonelor de provenienta.
Mai gasiti mere de la Baia Mare, miere si produsele apicole extrase din stupine din Maramures, Ilfov, sau Cumpana, jud. Constanta , suc natural de mere, ceaiuri, tincturi, siropuri si alifii preparate cu ingrediente din Muntii Apuseni.
Nu vor lipsi dulciurile felurite, de post si de dulce, preparate dupa retete delicioase de Bacania la Draga, din Brasov, prajiturile traditionale din Maramures, placintele si prajiturile sasesti din jud. Sibiu, dulciurile de casa: ciocolata, gilias, halvita de post din miere si ciuin din Lipova, judetul Arad, de la Casa Petra, turta dulce de post de la Pitesti. Din retetele internationale vor putea fi degustate specialitati italiene, turcesti si olandeze.
Continuand seria promovarii mestesugurilor traditionale revenim weekendul acesta cu demonstratii executate cu maestrie de mesteri transilvani si nu numai, care vor veni sa va arate ca mestesugul reprezinta, generatie dupa generatie, arta si dragoste pentru locurile si comunitatile unde vietuiesc .
Mester(Esc)! pentru domniile voastre sculptori, tesatoare, tabacari, olari, pictori astfel:
Sambata, 23 noiembrie 2013 si duminica 24 noiembrie 2013
Orele 11, 00 – 12, 00 Ferenc Veres, din Sfantul Gheorghe, sculptor - “Sculptura in lemn”
Orele 12, 00 – 13, 00 Bartoc Erzsebet, din Brates, jud. Covasna, tesatoare – “Razboiul de tesut”
Orele 13, 00 – 14, 00 Jano Josef, din Sfantul Gheorghe – tabacar – “ Marochinarie traditionala”
Orele 14, 00 – 15, 00 Mathe Denes, din Corund, jud. Harghita – olar – “ Roata Olarului”
Orele 15, 00 – 16, 00 Rodica Ispas, din Avrig, jud. Sibiu – tesatoare – “ Ciucuri pe lemn innodat”
Orele 16, 00 – 17, 00 Ana Maria din Pucioasa, jud. Dambovita – iconar – “ Arta Sacra”
Sambata , orele 13, 00 si duminica, orele 13 artistii “Ansamblului Magura “ al Casei de Cultura Codlea vor intregi atmosfera traditionala prin valorificarea dansului si a obiceiurilor populare traditionale.
Maestri Coregrafi: - Dragusin Angela si Florin
Maestru de dans - Dragusin Elena Andreia
Solisti Vocali: Alexandra Puchianu, Ciacaru Georgiana, Neacsu George si Andreia
Solisti instrumentisti: Solomon Madalin Constantin Catalin
Din program: dansuri populare din Bran, Daisoara, Crihalma, Fagaras, Somes, Banat, Oas, Sibiu cu costume specifice fiecarei zone si cantece din Ardeal , Banat si Muntenia.
Din 22 pana in 24 noiembrie, de vineri pana duminica, intre orele 9, 00 si 19, 00, gastronomia traditionala din toate zonele tarii, mestesugurile din secuime si nu numai si dansurile si cantecele populare din Tara Barsei isi dau intalnire in Piata Sfatului la Piata Taraneasca!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro