Pizza Hawaii o mancare sanatoasa

16 ianuarie 2013

Ananasul este un fruct exceptional pentru sanatate, cel mai cunoscut fruct exotic dupa banana. Va prezentam o reteta de pizza Hawaii gustoasa cu ananas si beneficiile acestui fruct-minune.

Toata lumea are o parere proprie legata de pizza. Unii o numesc un soi de fast-food nesanatos, iar altii o considera cea mai potrivita optiune pentru o masa rapida.

Exista multe motive pentru care multi consumatori prefera pizza altor tipuri de mancare, mai ales de genul fast-food. Printre acestea se numara si constientizarea faptului ca pizza este o mancare de-a dreptul sanatoasa cand este gatita ca la carte si poate oferi o solutie inclusiv pentru vegetarieni.

Pizza este foarte usor de gasit si gatit, astfel incat a devenit un fel de mancare la indemana oricui. De cand s-a dezvoltat e-commerce-ul in Romania, iar Internet-ul este impanzit cu site-uri de unde se pot efectua comenzi de mancare la domiciliu sau la munca, a devenit si mai usor sa te bucuri de o pizza gatita perfect chiar in confortul caminului tau.

O alta varianta pentru gurmanzi este sa isi gateasca singuri pizza chiar in propria bucatarie. Iata o reteta extremde sanatoasa si gustoasa de pizza Hawaii:

Ingrediente:

Pentru aluat:
- 225 gr de faina
- 1 pachet de drojdie proaspata
- 2 linguri de ulei
- 100 ml de apa
- sare

Pentru toping:
- un ananas
- un mango
- o lingura de coaja de portocala
- 300 gr de mozarella
- 300 gr de sunca de pui sau piept de pui afumat

Mod de preparare :

Datorita ingredientelor sale, pizza Hawaii este considerata o pizza exotica. Ea este la mare cautare in pizzeriile din lume, in special de iubitorii combinatiei dulce-sarat.

Se amesteca apa calduta cu drojdia proaspata si se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia peste faina, adaugandu-se restul ingredientelor.

Se obtine un aluat elastic si moale, care se framanta bine pe o planseta cu faina, pana cand devine neted si complet omogen.
Se intinde blatul pentru pizza in forma dorita.

Peste blatul de pizza se pune, in primul rand, mozarella, apoi se curata fructele si se taie mango in bucatele mici si ananasul in rondele subtiri. Se aseaza pe pizza, peste mozarell,a apoi se pune sunca de pui si se condimenteaza cu coaja de portocala.

Se introduce pizza la cuptor, cca 30 de minuta, la foc potrivit. Cu cat se pun mai multe ingrediente pe blat, cu atat se va coace mai greu, asa ca se poate coace blatul 5-10 minute si abia apoi se poate adauga topingul pentru pizza dupa care se reintroduce la cuptor.

Iubitorilor de pizza Hawaii din Satu Mare li se adreseaza cateva restaurante si pizzerii ale caror meniuri cu acest sortiment de pizza nu trebuie ratate sub nici o forma. Class (Pizza Hawaii cu rosii, mozzarella, sunca si ananas), Loren’s (Pizza Hawaii cu sos tomate, piept de pui, ananas si mozzarella) si Daemi (Pizza Hawaii cu sos de rosii, mozarella, sunca, porumb si ananas) ofera pizza de cea mai buna calitate clientilor lor, asa ca aviz iubitorilor de pizza cu ananas !

Ananasul se pastreaza proaspat pana la 10 zile, dupa recoltare, fiind unul din fructele foarte perisabile. Mai mult, el nu poate fi pastrat la temperaturi scazute mai mult de cinci zile, pierzandu-si aroma si gustul.

Ananasul se poate pastra la temperatura camerei pentru doua zile inainte de a fi consumat, astfel devenind mai moale si mai suculent.

Ananasul este foarte bogat in vitamina C, 100 de grame de fruct continand 40% din doza zilnica recomandata. Important pentru sanatate este si continutul de mangan din ananas - 100 de grame de fruct depasind doza zilnica recomandata, care este de 2-3 miligrame, evident fara nici un risc pentru sanatate.

Manganul este un mineral esential, iar combinatia dintre mangan si vitamina B1 care se gaseste si ea intr-un procentaj important in ananas, este indispensabila productiei de insulina.

Ananasul are ca efect benefic cresterea imunitatii, fiind un bun suport pentru o digestie sanatoasa si pentru un tranzit intestinal corect, ca urmare a cantitatii mari de fibre pe care o contine.

Acest fruct contine si bromelaina, o enzima care arde grasimile. Astfel, ananasul diminueaza depozitele de grasime daca este consumat in cursul perioadelor de dieta hipocalorica.

Bromelaina a dovedit o eficienta crescuta si in scaderea colesterolului rau si combaterea inflamatiilor articulare. Aceasta mai diminueaza capacitatea de coagulare a sangelui, contribuind la prevenirea accidentelor vasculare si la sananatea retinei. Ananasul este, de asemenea, o sursa importanta de antioxidanti, de cupru, fier si vitamina A.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram