PNUD lanseaza proiectul “Modelul Economiei Sociale in Romania”

31 august 2011
Autor:
dowmedia08

Cu un buget de aproximativ 2,5 milioane de euro pentru perioada 2011 – 2014, proiectul va dezvolta capacitatea strategica a sectorului economiei sociale din Romania. Astfel, acesta va sprijini creşterea economica şi incluziunea sociala a grupurilor dezavantajate care intampina cele mai mari dificultati in ceea ce priveste adaptarea la piaţa forţei de munca. In aceste grupuri dezavantajate sunt incluse persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati, tineri postinstituţionalizaţi şi persoane cu venit mediu garantat.
Proiectul “Modelul Economiei Sociale in Romania” va oferi recomandari pentru imbunatatirea cadrului legislativ, instituţional, social şi financiar, recomandari necesare dezvoltarii continue a sectorului economiei sociale in Romania. De asemenea, proiectul presupune si oferirea de expertiza menita sa imbunataţeasca competenţele specialistilor implicaţi in economia sociala (inclusiv angajaţii din sectorul ne-guvernamental şi personalul cheie din instituţiile din administratia publica).
“In ultimii ani, in Romania, au fost derulate mai multe proiecte care vizeaza incurajarea si dezvoltarea economiei sociale, iar “Modelul Economiei Sociale in Romania” este ultimul proiect strategic pe aceasta linie de finantare. De aceea, isi propune sa continue eforturile de dezvoltare a acestui domeniu, beneficiind si de experienta semnificativa pe care o are PNUD la nivel international in implementarea de programe similare in tari precum Polonia si Lituania. In cadrul altor proiecte au fost dezvoltate cursuri universitare in domeniul economiei sociale care s-au bucurat de succes. Bazandu-ne pe experienta lor, in cadrul acestui proiect vom dezvolta un curs postuniversitar care se adreseaza persoanelor care lucreaza deja in acest domeniu cu scopul de a le imbunatati competentele”, a declarat Catalin Luca, Manager Proiect “Modelul Economiei Sociale in Romania”, Asociatia Alternative Sociale.
Economia sociala va aduce beneficii atat la nivel social, cat si economic prin crearea unor forme inovative şi flexibile de angajare, construirea unor politici puternice de dezvoltare locala, promovarea şi accesul la servicii relevante pentru categoriile vulnerabile.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram