Domeniul construcțiilor a adus de-a lungul timpului un număr important de inovații la nivelul materialelor de construcții. Polistirenul extrudat este unul dintre aceste exemple, iar în timp el a ajuns să fie utilizat la scară largă. Iată cum poți folosi polistirenul extrudat în construcții și amenajări și care sunt avantajele sale.
Polistirenul extrudat este un material solid, ca o spumă densă, care deține performanțe termice deosebit de bune. Poate fi folosit cu ușurință într-o varietate de lucrări de construcții, greutatea sa redusă fiind un avantaj major, alături de preț. Poți afla prețul pentru polistiren extrudat aici, iar în cele ce urmează menționăm și lucrările în care poate fi folosit acesta.
Pentru că polistirenul are proprietăți izolatoare, această caracteristică impune folosirea materialului pentru a realiza anveloparea elementelor de construcții, începând chiar cu fundațiile.
Fundațiile sunt elemente constructive care se află în contact direct cu terenul, iar acest lucru implică diferențe de temperatură destul de mari. Fundația poate fi, însă, izolată folosind polistirenul extrudat, rezultatul concretizându-se în suprafețe cu temperatură constantă și în reducerea riscului de apariție a condensului.
Polistirenul extrudat, datorită dimensiunilor reduse, poate fi folosit pentru izolarea termică a pereților. Aceștia pot fi izolați atât la interior, cât și la exterior, iar efectul este fiind faptul că punțile termice sunt izolate, iar pierderile sunt așadar reduse.
Izolarea pereților te va ajuta în ceea ce privește prevenția împotriva apariției mucegaiului și va contribui la păstrarea unei temperaturi constante atât în timpul iernii, cât și în timpul verii.
Specialiștii recomandă polistirenul extrudat chiar și pentru anveloparea exterioară a construcțiilor, acest lucru reducând pierderile de căldură din timpul iernii. Termografia în infraroșu arată că zonele izolate cu polistiren extrudat au aceeași temperatură pe toate suprafața, iar acest lucru se traduce și prin costuri mai reduse cu facturile de energie.
La fel ca orice alt element constructiv, chiar și plăcile au nevoie de o izolare temeinică. Pierderile de căldură se produc inclusiv la nivelul plăcilor dintre etaje, îndeosebi în cazul celor peste parter și peste ultimul etaj.
Datorită faptului că polistirenul extrudat are o grosime mai mică, el poate fi folosit fără probleme în cazul planșeelor, fără ca acestea să consume foarte mult spațiu.
Practic, în cazul materialelor de izolare, cum ar fi vata minerală, se pune adesea problema că acestea sunt consumatoare de spațiu și că dimensiunile camerelor se restrâng subtil în urma izolării. În cazul polistirenului extrudat, acest lucru nu se întâmplă, deoarece materialul este dens, compact și are grosime mică.
Acoperișurile necesită și ele izolare, indiferent dacă acestea vor găzdui mansarde locuite sau nelocuite. Acest lucru trebuie realizat pentru a păstra căldura la interior, fără a mai fi nevoie de suplimentarea încălzirii în zonele cu probleme.
Izolarea cu polistiren a acoperișurilor este un proces care asigură o temperatură constantă, rezistență la compresiune, durabilitate în timp și o protecție sporită împotriva dăunătorilor și a cuiburilor lor.
În plus, polistirenul nu mucegăiește și nu putrezește, nu permite infiltrarea apei, este un produs rezistent la incendii, dar și la temperaturi ridicate, astfel că oferă cea mai amplă gamă de avantaje de care tu să te poți bucura atunci când izolezi locuința.
Polistirenul extrudat poate fi folosit pentru umplerea golurilor din pereții interiori, de compartimentare, realizați pe structură metalică și plăci de rigips. Deși în sine rigipsul este un material izolator, dacă vrei un plus de eficiență din acest punct de vedere poți opta pentru umplerea acestor structuri cu polistiren extrudat.
Așadar, de la izolarea fundației la umplerea structurii pereților interior, există numeroase aplicații ale polistirenului extrudat în construcții și amenajări. Acesta este un material versatil, care poate fi folosit cu încredere în diverse proiecte de construcție ce implică și izolarea termică.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro