Pregatirea asistentilor medicali imbunatatita prin proiectul ”Imbunatatirea adaptabilitatii flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul sanatatii”

14 octombrie 2013
Autor:
dowmedia08

Proiectul “Imbunatatirea adaptabilitatii, flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul sanatatii” si-a propus sa le ofere asistentilor medicali o componenta de formare profesionala, prin participarea la cursuri gratuite de formare profesionala specifica, finalizate atat cu un numar de credite EMC (Educatie Medicala Continua), cat si cu un certificat recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Proiectul a avut un grup tinta de 5000 de asistenti medicali din sectorul sanitar, care au participat la cursurile de formare profesionala specifica (EMC). Dintre cei 5000 de asistenti medicali care au absolvit cursurile EMC, 1000 de persoane au participat si la programul de instruire in tehnologia informatiei (TIC) destinate angajatilor din sectorul sanitar.
In cadrul Campaniei de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor fata de grupurile vulnerabile au fost organizate 4 sesiuni de lucru in localitatile Bucuresti, Ploiesti, Focsani si Cluj-Napoca la care au participat 77 de persoane din sectorul sanitar. In urma desfasurarii acestor sesiuni a fost elaborat Manualul de bune practici pentru combaterea discriminarii in sectorul sanitar.

In cadrul activitatii de identificare si implementare a unor noi forme organizationale si asigurarea calitatii si eficientei managementului sistemului de sanatate publica la nivel local au fost organizate 4 sesiuni de lucru in localitatile Suceava, Focsani, Cluj-Napoca si Deva, la care a participat un numar de 95 manageri din sistemul sanitar. In urma desfasurarii sesiunilor a fost elaborat Ghidul de bune practici pentru asigurarea flexibilitatii organizationale si calitatii managementului in sistemul sanitar.

De asemenea, a avut loc o caravana de informare si promovare a proiectului, in judetele Braila, Suceava, Iasi, Mures, Alba, Arges, in cadrul careia au fost diseminate peste 900 de asistenti medicali au fost informati cu privire la rezultatele implementarii proiectului.

In cadrul conferintei de inchidere, invitatii au vorbit despre importanta pe care a avut-o proiectul pentru sistemul sanitar.

Leonard Barascu, Presedinte Federatia Sanitas

”Acest proiect a adus plusuri pe toate palierele sistemului medical: 5000 de persoane s-au specializat in domeniul in care lucreaza si in tehnici speciale de urgente medicale si chirurgicale, in cadrul unor sesiuni de lucru directorii de ingrijiri si managerii de spitale au dezbatut pentru aprofundarea managementului in spitale, contribuind astfel la imbunatatirea si eficientizarea actului medical. Pentru Sanitas, acest proiect a insemnat credite pentru membri, socializare la nivelul organismelor de conducere ideea noilor tipuri de management si manageri raportat la reformele din sistem, precum si specializarea asistentilor medicali la cel mai inalt nivel al urgentelor la zi. De asemenea, acest proiect a fost un liant mobilizator pentru rezolvarea problemelor socio-economice si profesionale ale membrilor nostri, care ne-a ajutat sa devenim mai puternici. Le multumim partenerilor nostri, Asociatia ”Centrul Roman de Initiative” si Ministerului Sanatatii pentru sprijinul acordat in dezvoltarea acestui proiect”.

Razvan Daraban, Presedinte Asociatia ”Centrul Roman de Initiative”

”Pentru noi, Centrul Roman de Initiative, acest proiect a insemnat o sansa de a contribui la formarea cadrelor medicale la cel mai inalt nivel, pregatire care ii va ajuta pe beneficiari sa avanseze nu doar in cariera proprie, ci si sa participe la dezvoltarea sistemului medical romanesc. Ne bucuram sa mentionam cu aceasta ocazie ca Centrul Roman de Initiative a ajutat la formarea, calificarea si recalificarea a peste 70.000 de persoane, pana la acest moment, dintre care 25.000 din sectorul sanitar. A fost o onoare sa fim parte din acest proiect de pe urma caruia 5000 de asistenti medicali sunt mai competitivi si mai bine pregatiti si le multumim partenerilor nostri, Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii pentru colaborarea eficienta in cadrul proiectului”.

Despre Partenerii proiectului:

Federatia SANITAS este o organizatie sindicala nationala, cu caracter socio-profesional, reprezentativa la nivel de ramura sanitara. Are in structura 42 de organizatii sindicale judetene cu sindicate componente in peste 500 de unitati sanitare si de asistenta sociala si organizeaza activitatea sindicala si forta de actiune a peste 120.000 de membri care reprezinta personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic si administrativ din domeniul sanatatii.

La nivel national este afiliata la Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania FRATIA. La nivel international este afiliata la Internationala Serviciilor Publice (PSI) si este membra a Federatiei Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice (EPSU).

Centrul Roman de Iniţiative (CRI) este una dintre cele mai active organizaţii non-guvernamentale din Romania, cu o ampla activitate in domeniul consultanţei si implementarii de proiecte europene de dezvoltare a resurselor umane, cat si pentru domeniul antreprenorial.

CRI deţine experienţa relevanta in derularea de proiecte cu finanţare din fonduri structurale, atat la nivel naţional, cat si transnaţional.

Relevanţa activitaţii CRI rezulta din participarea, in calitate de beneficiar sau partener, la implementarea a numeroase proiecte europene, la care se adauga reprezentativitatea la nivel naţional, reflectata in parteneriatele cu structuri administrative guvernamentale si non-guvernamentale solide, asa cum sunt: Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale si Persoanelor Varstnice; Ministerul Sanataţii; Federaţia Sanitas din Romania; Ordinul Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistenţilor Medicali din Romania; Confederaţia Naţionala a Sindicatelor Libere din Romania – Fraţia; Camera de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucuresti; Steinbeis Europa Zentrum.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram