Presto pizza

15 mai 2013
Autor:
dowmedia08

Pizza Margherita poate fi considerata regina dietei mediteraneene, fara vreo indoiala, fiind cel mai renumit fel de mancare din lume. Va prezentam cateva locuri unde puteti degusta cele mai delicioase retete de pizza Margherita, alaturi de o reteta care poate fi preparata, cu usurinta, chiar la domiciliu.
Dieta mediteraneana are la baza consumul de ulei de masline, fructe de mare, peste, cereale integrale, branza si iaurt, fructe si legume proaspete, miere de albine si vin rosu. Cei care consuma alimente bazate pe dieta mediteraneana prezinta un risc minor de hipertensiune, ulcer, cancer, afectiuni genetice sau chiar imbatranire prematura, iar acesta este un fapt dovedit de specialisti.
Pizza a devenit un produs principal al afacerilor cu livrare de mancare la domiciliu sau al unor restaurante, fiind o optiune gustoasa si accesibila oricui, in acelasi timp. Astfel, afacerile culinare cu pizza beneficiaza de un succes enorm, mai ales daca sunt insotite si de posibilitatea comenzilor pentru mancare online. Cateva exemple de restaurante/pizzerii care gatesc o pizza Margherita de la presto pizza delicioasa si nu trebuie ratate pentru nimic in lume in cazul in care va aflati in Satul Mare sunt Venezia, Marcelino si Kardinale.
Putini stiu ca pizza este o mancare extrem de sanatoasa.
Ingredientele folosite pentru pizza Margherita (una dintre cele mai cunoscute retete pentru pizza) sunt cele tipice dietei mediteraneene: faina de cereale, ulei de masline, rosii si mozzarella. Aceste ingrediente se pot inmulti sau varia in functie de feluritele tipuri de pizza pe care vom decide sa le consumam.
De multe ori pizza este considerata un fel principal de mancare, fiind privita ca suficienta pentru pranz sau cina. In continuare vom analiza ingredientele necesare pentru a gati o pizza Margherita.
Cerealele
Complexul de carbohidrati e o sursa constanta de energie, fara a creste nivelul de glucoza din organism. Astfel, cerealele limiteaza apetitul si nevoia de alte alimente, favorizand, totodata, scaderea in greutate. Similar carnii, aluatul de pizza contine aminoacizi.
Uleiul de masline
Acesta este cel mai nobil ulei si, in acelasi timp, cel mai bogat in grasimi sanatoase. Este, de asemenea, bogat in HDL (colesterolul care ajuta la curatarea arterelor) si in vitaminele A,D, E si K.
Mozzarella
Ca toate tipurile de branza, aceasta abunda in lizina si metoninina.
Rosiile
Sunt o sursa extrem de importanta de vitamine.
In continuare, vom arunca o privire la proprietatile ierburilor folosite in prepararea pizzei.
Busuiocul
Cu aroma sa binecunoscuta de iubitorii de pizza si mirosul distinctiv, busuiocul are proprietati antiseptice si antidispeptice. El este, de asemenea, antiinflamator si ajuta bunul mers al digestiei.
Usturoiul
Acesta este un antiseptic intestinal, un cardiotonic, avand, totodata, proprietati diuretice si antisclerotice.
Oregano
Oregano este un extrem de bun expectorant recomandat impotriva bronsitei si a traheitei. Simuleaza, de asemenea, pofta de mancare.
Pe langa toate acestea, pizza contine o mare cantitate de fier alaturi de vitaminele B1 si PP. Pizza previne formarea acidului uric, nu ingrasa (in cazul in care nu este consumata in exces) si este mai usor de digerat decat multe alte alimente.
In continuare va prezentam o reteta excelenta de pizza Margherita pentru aceia dintre voi care, in locul comenzilor pentru pizza la domiciliu, prefera sa isi gateasca singuri acasa.
Pizza Margherita este foarte usoara si in acelasi timp foarte fina pentru ca nu se folosesc multe ingrediente. Cu toate acestea, ea are un gust complex.
Margherita cu blat pufos este o delicioasa combinatie de rosii cu mozzarella, purtand in ea aroma busuiocului proaspat.
Ingredientele necesare consta in:
Aluat pufos pentru pizza (preparare aluat pufos); 6 rosii cherry, feliate; 250 g branza mozzarella; 12 frunze busuioc; 1 lingurita de busuioc tocat; sos pentru pizza; 2-3 linguri cu ulei de masline; sare si piper dupa gust.

Preparare pizza Margherita:
Dupa ce am facut aluatul si sosul, putem prepara pizza Margherita.
Pe masa de lucru imprastiem un praf de faina peste care asezam aluatul. Presaram si peste aluat un praf de faina si il intindem pana obtinem o foaie rotunda si subtire.
Presaram in forma de pizza putina faina si asezam aluatul in forma. Ungem aluatul cu sos de pizza si taiem rosiile rondele. Dupa ce am taiat si branza mozzarella felii subtiri, incepem asezarea ingredientelor pe blat.
Din exterior spre interior, asezam feliile de mozzarella, intercalate cu felii de rosii, putin suprapuse unele peste celelalte.
Cand am terminat de asezat toate feliile de rosii si mozzarella, condimentam cu un praf de sare si de piper. Presaram busuiocul tocat si punem peste fiecare felie de mozzarella cate o frunza de busuioc.
Pizza Margherita este astfel gata pentru a fi introdusa in cuptorul preincalzit in prealabil la 225 de grade.
Introducem pizza in cuptor si o lasam timp de 20-25 de minute. Dupa ce au trecut 20-25 de minute, o scoatem si o lasam sa se racoreasca 5 minute, dupa care o feliem si o putem servi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram