Proiectul „Incluziune şi coeziune sociala prin metode alternative de educaţie” povestea unei inițiative reușite

7 decembrie 2015

Astăzi, 7 decembrie 2015, începând cu orele 10.00, în sala de conferinţe a Hotelului Central din Ploiești, a avut loc conferința de închidere a proiectului „Incluziune şi coeziune socială prin metode alternative de educaţie”, POSDRU/162/2.2/S/140219, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova în calitate de Beneficiar al proiectului, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Siveco Romania SA, SC Media One SRL și Tecseo SRL.

În cadrul conferinței, au participat reprezentanţii parteneriatului care au prezentat obiectivele, activităţile și rezultatele acestui amplu demers şi au răspuns întrebărilor invitaţilor.

La eveniment au fost prezenți peste 50 de participanți: reprezentanți ai autorităților publice locale, membri ai grupului țintă și alte persoane interesate de proiectul „Incluziune şi coeziune socială prin metode alternative de educaţie”.

Prin derularea activităţilor, proiectul a oferit condiţii pentru prevenirea şi remedierea fenomenului de abandon şcolar, dezvoltând facilităţi integrate, facilitând astfel grupului ţintă accesul la un sistem educaţional deschis şi incluziv.

Prin proiect au fost înfiinţate 4 centre educaţionale (2 în judeţul Prahova şi 2 în judeţul Suceava), complet dotate şi funcţionale, ca resursă pe termen lung pentru comunităţile locale. În cadrul acestor centre s-a furnizat programul ,,A doua șansă” pentru 432 de persoane care au părăsit timpuriu şcoala sau nu au absolvit învăţământul obligatoriu. Cursanţii au beneficiat de pregătire interactivă, profesorii folosind metode, materiale şi tehnologii moderne de predare.

De asemnea, au fost funizate servicii de orientare, consiliere şi asistenţă educaţională pentru elevi aflaţi în risc de abandon şcolar şi familiile acestora (170 de copii şi 80 de părinţi). Activităţile desfăşurate au pus accentul pe consilierea copiilor şi părinţilor, urmărindu-se caracterul esenţial pe care îl are educaţia în viitorul profesional şi personal al copiilor.

Pentru a asigura o educație personalizată, tot în cadrul proiectului au fost formate 80 de cadre didactice în privinţa metodelor de prevenire sau remediare a abandonului şcolar. Cadrele didactice au participat şi la schimburi de experinţă în Italia, pentru vizitarea de exemple de bune practici în domeniul serviciilor socio-educaţionale.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară: 2. Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii: Domeniul major de intervenţie 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, a avut o durată de implementare de 18 luni şi o valoare totală de 8.680.261,33 lei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram