Luni, 30 septembrie 2013, a avut loc conferinta care a marcat finalul proiectului ”Intreprindere simulata pentru tehnici de lucru in cadrul companiilor tehnologice”, proiect desfasurat pe parcursul a 3 ani de catre Ministerul Educatiei Nationale impreuna cu Universitatile Politehnica din Timisoara, Constantin Brancusi din Targu Jiu, Politehnica din Bucuresti si companiile Novensys Corporation si Gold Agama Consulting.
Conferinta a avut loc incepand cu ora 11:00, in Sala Grigorescu a hotelului Grand Continental din Bucuresti. La eveniment au participat reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale si ai partenerilor din proiect, cadre didactice, studenti, tutori, agenti economici, care au contribuit la buna desfasurare a activitatilor proiectului.
Prin activitatile sale complexe, proiectul a reusit sa creasca accesul la informare cu privire la oportunitatile inovatoare de facilitare a tranzitiei de la statutul de student la cel de angajat si sa formeze resursa umana (tutori) pentru instruirea studentilor in cadrul intreprinderilor simulate organizate. Astfel, peste 600 de studenti au fost instruiti in tranzitia de la scoala la viata activa, iar 240 dintre ei au avut sansa de a efectua un stagiu de practica intr-o companie de succes in urma celor 24 de parteneriate incheiate pentru schimb de experienta si bune practici.
Studentii, principalii beneficiari ai proiectului, au obtinut aptitudinile necesare si au reusit sa isi imbunatateasca competentele simuland activitati solicitate de piata muncii prin intermediul unui produs software dezvoltat in cadrul proiectului si gazduit de laboratoarele de intreprindere simulata create in fiecare dintre universitatile partenere.
Avantajele au fost si de partea universitatilor intrucat, prin aliniera invatamantului superior la cerintele pietei muncii, acestea au obtinut experiente relevante pentru imbunatatirea ofertelor educationale.
Dupa finalizarea proiectului, laboratoarele de intreprindere simulata isi vor continua activitatea si vor gazdui viitorii studenti pentru dobandirea competentelor si facilitarea insertiei lor pe piata muncii.
”Intreprindere simulata pentru tehnici de lucru in cadrul companiilor tehnologice” a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 – 2013 si s-a inscris pe axa prioritara 2 – “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, in Domeniul major de interventie 2.1 – „Tranzitia de la scoala la viata activa”.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro