Se dezbate tot mai puternic faptul ca studenţii învăţământului superior se confruntă cu un decalaj intre informatia din curriculml academic , pe de o partea si – pe de alta parte realitatea din piata muncii, in fapt cerinţele angajatorilor, rezultand astfel un obstacol ȋn procesul de inserţie al acestora pe piaţa muncii. Motiv pentru care S.C. Libro Events S.R.L. şi Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională în colaborare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” au decis să vină în sprijinul tinerilor studenţi prin derularea proiectului „STArS – Stagii de practică pentru studenţi”.
Conferinţa de lansare a proiectului a vizat prezentarea beneficiilor şi a necesităţii implementării unui astfel de proiect, pentru a ajuta şi a susţine tinerii aspiranţi în împlinirea obiectivelor profesionale. Evenimentul s-a desfăşurat sub forma unei discuţii interactive, în cadrul căreia speakerii au explicat şi au răspuns tuturor intrebarilor venite din partea grupului tinta –studenţilor, dar si din partea şi reprezentanţilor media prezenţi cat si din partea altor factori interesati, considerati drept stakeholder in acest proiect. Aceştia au aflat mai multe detalii referitoare la desfăşurarea proiectului şi s-au putut intalni, inca de acum, cu viitori tutori, mentori şi consilieri din cadrul acestui proiect.
Ana Maria Stăncescu – iniţiatorul şi managerul proiectului - a declarat că experienţa domniei sale din postura de angajator, dar şi din cea de profesor şi mentor pentru studenţii U.A.U.I.M., a dus la iniţiativa derulării acestui proiect, care să faciliteze şi să deschidă noi orizonturi pentru tinerii viitori angajaţi. “Generaţia are o agendă privind visele, entuziasmul, profesiunea, ce anume ar dori să facă cu propria carieră, ce abilităţi vocaţionale şi talente are ... însă, din păcate, nu găseşte corespondent în piaţă. Pe de altă parte, angajatorul nu cunoaşte câte talente există sau care este profilul tânărului 2015, proaspăt absolvent. Aici intervenim noi, mentorii, pentru a face mai uşoară tranziţia de la şcoală la viaţa activă. STArS este un proiect care investeşte în oamenii talentaţi şi dornici să îşi îndeplinească propriile aspiraţii profesionale. STArS ajută investiţia reciprocă.’’ a mai afirmat managerul de proiect, Ana Maria Stăncescu.
Alături de viitorii beneficiari ai proiectului, prezenţi ȋn număr impresionant, au fost: Ana Maria Stăncescu – profesor şi manager de proiect, Mihaela Neagu – reprezentant Libro Events, Marilena Negulescu – asistent universitar în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Sonia Chira – conferenţiar doctor arhitect, Carmen Manuela Cazan şi Daniela Florentina Drăghici – reprezentante ale Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Elisabeta Ana Naghi – reprezentant al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, precum şi Gabriel Chicioreanu – consultant în carieră.
Proiectul se derulează pe o perioadă de şase luni, începând cu luna august 2015, şi îşi propune dezvoltarea abilităţilor practice a 225 de studenţi înmatriculaţi în sistemul de învăţământ de masă prin furnizarea de stagii de pregătire practică, dar şi prin consilierea şi orientarea lor profesională în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă.
De asemenea, proiectul implică realizarea a 5 vizite tematice de orientare profesională în ţară şi o vizită în Italia, conform abordării transnaţionale a proiectului. În urma desfăşurării stagiilor de practică, studenţii vor primi 225 subvenţii şi adeverinţe de practică, urmând ca 50 diplome de excelenţă şi 50 premii în valoare de 2000 de lei să fie acordate prin concurs.
Persoană de contact: Stăncescu Maria Ana (Manager de proiect)
Telefon: 0722 845 886, E-mail: [email protected]
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro