Quanta Resurse Umane S.R.L. în parteneriat cu Asociația Serviciul APEL derulează proiectul de tip grant (Re)Inserția persoanelor din județul Timiș prin formare și acompaniere socio-profesională, POSDRU/131/5.1/G/134173. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și se derulează la nivel local, în perioada Aprilie 2014 – Septembrie 2015.
Obiectivul general al proiectului vizează creșterea șanselor de integrare/reintegrare în piața muncii pentru 500 persoane din grupul țintă - persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri, din Regiunea Vest, județul Timis, prin punerea în aplicare a unui program de măsuri de ocupare cu caracter activ, preventiv și flexibil în vederea combaterii șomajului de lungă durată și a inactivității.
Principalele activități prevăzute în cadrul proiectului:
- Consiliere și orientare profesională pentru 500 de persoane;
- Coaching și acompaniere socio – profesională;
- Furnizare programe de formare profesională continuă: Lucrător Comercial; Manichiurist/Pedichiurist; Operator introducere, validare și prelucrare date; Operator Vânzări prin Telefon; Competențe de Comunicare în Limba Engleză nivel începător.
- Mediere şi plasare pe piaţa muncii.
Grupul țintă inclus în activitățile proiectului este format din:
• 30 Persoane în căutarea unui loc de muncă
• 70 Persoane inactive
• 400 Șomeri, dintre care: 135 Șomeri de lungă durată; 15 Șomeri peste 45 ani; 55 Șomeri tineri; 45 Șomeri de lungă durată tineri.
„În perioada iunie-iulie 2014 au beneficiat de servicii de informare și consiliere profesională un număr de peste 60 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Dificultățile identificate în raport cu piața muncii sunt atât de ordin structural (instabilitatea ofertelor de muncă, salarii scăzute, discriminarea angajatorilor, mai ales față de persoanele peste 45 de ani, persoane de etnie romă) cât și de ordin personal (calificare profesională ne-adecvată, lipsa de experiență, lipsa de încredere în propria personală, stimă de sine scăzută). Având în vedere aceste aspecte, în cadrul proiectului ne propunem să creștem șansele de inserție profesională, atât prin facilitarea accesului la cursuri de formare, cât și prin organizarea unor ateliere de coaching, care să contribuie la dezvoltarea personală a beneficiarilor. Relațiile stabile pe care compania Quanta Resurse Umane le are cu mediul de afaceri din județul Timiș ne permit să prezentăm persoanelor care vor participa la proiect oferte concrete de muncă, unele dintre acestea fiind disponibile pentru beneficiari imediat după finalizarea cursurilor de formare”, manager de proiect, Dorina Buică.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro