In perioada 16-20 august 2010 pe SanatateaTV.ro vor fi difuzate o serie de articole si emisiuni care aduc in prim-plan problema copiilor cu dizabilitati. Astfel, in "Saptamana copiilor cu dizabilitati" cele mai interesante subiecte vor face referire la principalele forme de afectiuni neuropsihomotorii la copii si anume: paraliziile generale, hemiparezele, tetraparezele, malformatiile congenitale si tulburarile logopedice.
Anual, mii de copii din intreaga tara sunt diagnosticati cu deficiente psihomotorii avand nevoie de tratamente in centre specializate. Cum ar putea fi altfel sprijiniti acesti copii care trebuie sa se obisnuiasca cu faptul ca sunt condamnati la o existenta diferita de a altora poate de-o varsta cu ei? Cand aducem in discutie astfel de afectiuni marcante pentru viata unui copil, cu siguranta trebuie sa constientizam ca sprijinul emotional, alaturi de tratamentul de recuperare, reprezinta cele mai eficiente solutii, a declarat Simona Wist, Director Dezvoltare la SanatateaTV.ro.
In centrele de tratament a copiilor cu dizabilitati, micutii cu deficiente psihomotorii beneficiaza nu numai de medicamente, ci si de suport psihologic si emotional prin sedinte de comunicare, miscare, gimnastica sau joc.
La Centrul National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii peste 2000 de copii din toata tara fac sedinte de recuperare pentru diferite afectiuni neuropsihomotorii. Centrul cuprinde cabinete de kinetoterapie, ergoterapie, psihologopedie, fiziotrapie si orto-protezare.
"Centrul se adreseaza copiilor cu dizabilitati - cu deficiente neuropsihomotorii, dintre care 70% sunt paralizii cerebrale. Sunt multi copii, de exemplu, care la nastere au avut creierul agresat prin momente de hipoxie sau hemoragie cerebrala. Tratam pacienti veniti de la spitalele din intreaga tara" a declarat conf. univ. dr. Liliana Padure, managerul Centrului National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii "Dr. Nicolae Robanescu".
Specialistii sustin ca procesul de vindecare a copiilor cu dizabilitati este unul indelungat care se poate extinde de la cateva saptamani la cativa ani, in functie de afectiune. Cele mai eficiente rezultate in tratarea afectiunilor neuropsihomotorii le-au dat metode precum fizioterapia sau terapia cu ajutorul toxinei botulinice. Copiii cu paralizie cerebrala tratati cu toxina botulinica au prezentat o ameliorare semnificativa dupa terapie, aceasta reprezentand si o alternativa la interventia chirurgicala, care nu este indicata copiilor cu varsta mai mica de sase ani.
"Fizioterapia este o metoda de succes pe care am folosit-o de-a lungul timpului la toti copiii cu dizabilitati, iar rezultatele inregistrate au fost foarte bune in aproape toate cazurile" a adaugat Elena Baban, fizioterapeut in cadrul Centrului National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii "Dr. Nicolae Robanescu".
In cadrul saptamanii dedicate copiilor cu dizabilitati, pe SanatateaTV.ro va fi difuzat si un reportaj realizat la Centrul National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii "Dr. Nicolae Robanescu".
SanatateaTV.ro, divizia online a trustului de presa Sanatatea Media Group reprezinta prima televiziune online din Romania dedicata sanatatii. In mai putin de trei ani de la infiintare, SanatateaTV.ro si-a castigat statutul de cea mai importanta sursa de informare in domeniul medical, imbinand eficient cele mai importante functii ale mass-media: informarea si educarea.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro