Record in competitia internationala European IT amp; Software Excellence Awards 2013: SIVECO este compania care a obtinut cele mai multe nominalizari

4 februarie 2013

SIVECO Romania intra in finala competitiei internationale European IT & Software Excellence Awards 2013 cu un numar record de nominalizari pentru 5 implementari de succes ale solutiilor sale informatice de eLearning, EAS si eBanking.

“Editia din 2013 a competitiei a atras un numar dublu de aplicatii fata de anii precedenti, fiind inscrise de companii de IT de top din 24 de tari. Calitatea aplicatiilor a fost de asemenea mai ridicata, demonstrand nivelul crescut de creativitate si profesionalism al specialistilor europeni din IT”, a declarat John Chapman, Director Editorial IT Europa.

“Suntem deosebit de onorati sa fim nomalizati si in acest an in finala European IT & Software Excellence Awards, alaturi de companii europene de top din IT-ul international. Anul acesta am aplicat cu 6 proiecte pe care le-am derulat cu succes in 2012 si am avut bucuria ca nu mai putin de 5 dintre ele sa fie selectate nu doar pe baza unor criterii foarte exigente dar si la 5 categorii diferite. Vorbim de proiecte de mare anvergura, la nivel de tara (proiectul de eLearning din Kazahstan) sau de organizatie (proiectul de eAgriculture implementat la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit). Din cele 5 proiecte, 2 sunt implementate international. Cred ca nu e deloc un lucru obisnuit ca dintre cele 64 de companii ajunse in finala, o companie avand sediul in Romania sa detina recordul de nominalizari”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

Solutiile de eLearning dezvoltate de SIVECO au primit doua nominalizari in competitie: pentru proiectul de informatizare a educatiei in Kazakhstan si pentru una dintre cele mai inovative abordari actuale de eLearning - proiectul de dezvoltare si implementare de continut educational pentru dispozitive interactive multi-touch.

Proiectul de informatizare a educatiei in Kazakhstan a fost selectat la categoria Independent Software Vendor – solutii pentru sectorul public, fiind implementat deja in peste 530 de gimnazii, licee si scoli profesionale din Kazakhstan. Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu Centrul National de Informatizare (CNI), pentru Ministerul Educatiei din Kazakhstan.

La categoria celor mai inovatoare solutii ale anului a fost selectat proiectul Multi-touch, dezvoltat in perioada 2009 – 2012 pentru Ministerul Educatiei Nationale. Acesta reprezinta o premiera pentru Romania si a constat in dezvoltarea si implementarea de aplicatii de invatare pentru tehnologia multi-touch, dar si in dotarea cu dispozitive interactive multi-touch a 8 laboratoare de liceu.

La categoria dedicata solutiilor ce vizeaza industrii specifice a fost selectat proiectul informatic dezvoltat pentru Banca Nationala din Moldova. Acesta a avut ca obiectiv dezvoltarea unui nou model de raportare financiara a bancilor comerciale catre banca centrala, aliniat la cerintele europene in domeniu, fiind bazat pe formatul XBRL.

Si la categoria celor mai bune solutii ERP am avut castig de cauza. Implementarea sistemului informatic integrat SIVECO Applications, aflat in topul solutiilor ERP dedicate furnizorilor de utilitati, la compania ACET Suceava, operatorul regional ce gestioneaza serviciile publice de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Suceava si alte 7 orase din zona de nord-est a tarii, a fost apreciata de juriul competitiei pentru modul in care a contribuit la eficientizarea activitatii societatii si la construirea unei relatii foarte bune cu clientii finali.

Si la categoria solutiilor pentru sectorul public a fost nominalizata drept finalista o solutie cu impact major pentru economia romaneasca: este vorba de sistemul IT cu acoperire nationala, implementat la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Sistemul de Procesare a Cererilor pentru Dezvoltare Rurala a fost apreciat de juriu pentru sustinerea diversificarii activitatii economice si cresterea calitatii vietii in zonele rurale, conform normelor UE.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are peste 1.000 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor peste 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 160 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume: Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram