Reguli de conducere preventiva

24 noiembrie 2015
Autor:
Content SEO

Conducerea preventiva poate salva vieti si nu este vorba aici doar de viata soferului. Adesea, accidentele cu final tragic ar fi putut fi evitate daca soferii erau instruiti si urmau regulile de conducere preventiva pe care cei mai multi fie nu le cunosc, fie le considera potrivite doar pentru incepatori. Conducerea preventiva inseamna si un dosar curat, lipsit de puncte de penalizare care asigura soferului preturi mai mici pentru incheierea asigurarii auto obligatorii.

1. Pastrarea concentrarii. Este intotdeauna extrem de important ca soferii sa isi mentina concentrarea si sa nu se lase distrasi in momentul in care se afla la volan. Tinerea mainilor pe volan in pozitia invatata la scoala de soferi este importanta pentru a face manevrele necesare evitarii unui accident. Este de asemenea foarte important sa se urmeze regulile de circulatie care interzic vorbitul la telefon sau trimiterea mesajelor de pe telefonul mobil atunci cand soferul se afla in trafic. Alte activitati care pot distrage atentia soferului rezultand in accidente adesea tragice sunt mancatul la volan, aplicarea machiajului, condusul cu un animal de companie care nu se afla pe bancheta din spate sau condusul cu un copil care nu se afla in scaunul de masina special.

2. Folosirea corecta a oglinzilor. Folosirea oglinzilor este extrem de importanta pentru a fi in permanenta la curent cu ce se intampla in trafic si pentru a putea anticipa problemele inainte ca acestea sa apara. Folosirea oglinzilor laterale si a oglinzii retrovizoare este extrem de importanta pentru a mentine distanta corecta intre autovehicule.

3. Evitarea condusului atunci cand soferul este obosit sau nu are minimul de ore de somn. Una dintre cele mai des intalnite cauze de accidente este condusul pe timp de noapte sau condusul atunci cand soferul nu a dormit minimul de ore de somn recomandate. Nici macar cel mai mic semn de oboseala nu trebuie ignorat de persoana care se afla in spatele volanului. La orice semn de oboseala se recomanda oprirea masinii pentru a atipi cel putin 30 de minute inainte de a continua drumul.

4. Trebuie evitat condusul la viteze prea mari sau prea mici. Cele mai multe ghiduri de condus preventiv vorbesc despre viteza excesiva care este cauza principala a unui numar ingrijorator de accidente, insa nici condusul la viteze prea mici nu este recomandat, acesta putand incurca traficul. Se recomanda pastrarea vitezei medii din coloana atunci cand se merge pe un drum relativ aglomerat, cu mentiunea ca aceasta trebuie sa respecte limita legala de viteza.

5. Pastrarea distantei intre masini. Conducerea preventiva se bazeaza in principal pe mentinerea atentiei alerte a soferului si pastrarea distantei dintre masini. Pentru a putea estima corect distanta se foloseste regula de 2 secunde. Soferului i se recomanda alegerea unui obiect de pe sosea aflat in fata masinii conduse. Cand masina aflata in fata in trafic trece pe langa obiect (obiectul poate fi orice, un stalp, o borna kilometrica etc) soferul trebuie sa numere doua secunde.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram