Reteta cu gust de toamna: Vinete gratinate cu rosii si branza

30 septembrie 2014

Ingrediente:
2 vinete
2 rosii
2 catei de usturoi
200 g urda dulce Ricoletka, Koliba
100 g cascaval Koliba
50 g unt Koliba cu continut redus de grasimi
2-3 linguri de pesmet
sare
piper

Mod de preparare:
Spala vinetele si taie-le felii (fara a le curata de coaja). Pune-le intr-un bol, sareaza-le si lasa-le 30 de minute deoparte, dupa care scurge-le de zeama lasata. Topeste untul intr-o tigaie nonaderenta si prajeste feliile de vinete pe ambele parti.
Tapeteaza un vas termorezistent cu unt, presara pesmetul pe fundul lui si asaza vinetele prajite in el. Acopera-le cu bucati de urda, sareaza-le si pipereaza-le, apoi asaza cate un strat de felii de rosii pe ele. Toaca marunt usturoiul si pune-l deasupra rosiilor, apoi rade cascavalul si adauga-l din abundenta peste vinete. Baga vasul la cuptor, timp de 20 de minute sau pana cand cascavalul se rumeneste pe deasupra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram