Retete raw vegan rapide si bune fara foc

7 martie 2017
Autor:
Suits Advertising

Gătitul preparatelor raw-vegane e floare la ureche! Ai nevoie doar de ingredientele potrivite (dă fuga la magazin!) şi de un blender. De retete raw vegan ne-am ocupat noi: te învăţăm azi să faci aperitive, salate şi deserturi testate de un specialist în preparate raw-vegane, nutriţionista Anca Alungulesei (foto).

Cremă de ovăz cu mango

Ingrediente: o treime de cană de ovăz, două linguri de seminţe de chia, o cană de lapte de cocos sau de migdale, un sfert de cană de fulgi de nucă de cocos, o jumătate de linguriţă de scorţişoară, un praf de sare, iar pentru topping, o jumătate de mango şi banane sau alte fructe, la alegere, tăiate cubuleţe.

Preparare: se amestecă toate ingredientele într-un bol şi se lasă la frigider peste noapte. A doua zi dimineaţă se adaugă toppingul. Este un mic dejun hrănitor şi delicios!

Pachetele de primavara

Ingrediente: 2 dovlecei medii, o cană de caju hidratat peste noapte, un avocado copt, un morcov, un ardei roşu, o ceapă roşie, două linguri de suc de lămâie, coriandru proaspăt, germeni (orice fel), o linguriţă de sare de Himalaya, piper.

Preparare: dovleceii se taie pe lung, în felii subţiri, morcovul şi ardeiul se taie în fâşii lungi, iar ceapa se toacă. Se pun în blender jumătate de ceapă, caju (scurs), sucul de lămâie, puţină sare şi un pic de piper, din mixarea cărora se va obţine o cremă grunjoasă, care se întinde pe feliile de dovlecel. Separat se amestecă în blender miezul de avocado cu restul de ceapă, sare şi piper, iar compoziţia obţinută se întinde peste prima cremă. Se adaugă pe fiecare felie de dovlecel fâşii de morcov şi de ardei, fire de coriandru şi germeni, apoi se rulează. Se pot servi cu sos de soia.

Felii de zmeura cu ciocolata

Ingrediente: pentru baza de ciocolată – o cană de nuci hidratate peste noapte, o jumătate de cană de curmale hidratate 3 ore, o jumătate de cană de unt de cocos topit (la bainmarie, nu în cuptorul cu microunde!), o treime de cană de cacao, o jumătate de linguriţă de vanilie pudră, un praf de sare; pentru cremă – două căni de zmeură (proaspătă sau congelată), două treimi de cană de caju hidratat peste noapte, o jumătate de cană de unt de cocos topit, două linguriţe de îndulcitor din ştevie, un praf de sare; pentru glazură – câte o jumătate de cană de unt de cacao şi de cacao pudră, o linguriţă de îndulcitor.

Preparare: pentru bază, se mixează toate ingredientele în blender, apoi se întinde pasta obţinută într-o tavă şi se lasă la congelator cel puţin o oră. Pentru cremă, se mixează întâi cajuul cu sarea şi îndulcitorul, apoi se adaugă progresiv untul de cocos şi zmeura. Se toarnă peste baza de ciocolată şi se dă iar la congelator, pentru minimum 30 de minute. Glazura se face tot în blender, prin mixarea tuturor ingredientelor. După ce se toarnă peste cremă, se lasă prăjitura la congelator cel puţin 6 ore înainte de servire.

sursa: libertatea.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram