Revin-o la o viata normala cu un implant dentar cu dinti ficsi

27 septembrie 2022
Autor:
Bullet Media Advertising SRL-D

Stomatologia moderna permite implantarea dentara folosind o metoda blanda. Acest lucru reduce trauma generala a tesuturilor in timpul interventiei chirurgicale, reduce durerea si permite pacientului sa economiseasca mult timp si efort. Acest tip de implantare se numeste nechirurgical datorita invazivitatii scazute a tehnologiei. Denumirea procedurii este arbitrara: gingia este inca deschisa, dar se folosesc tehnologii minim invazive, microinstrumente si sabloane chirurgicale. Ca urmare, perioada de osteointegrare a implantului cu dinti ficsi si de vindecare a tesuturilor din jur, este redusa. Principalul avantaj al metodei este instalarea simultana a implantului si a coroanei (cu alte cuvinte, implantare cu incarcare imediata). Instalarea unui dinte artificial la cheie are loc intr-o singura vizita. Coroana se foloseste temporar, iar dupa ce implantul s-a vindecat, se pun coroane permanente din ceramica.

Dinti ficsi - Metoda de implantare

Chirurgia este parte integranta a tuturor procedurilor de implant dentar. Conform tehnologiei clasice, medicul trebuie sa faca o incizie in gingii pentru a avea acces la os. Apoi lamboul mucoperiostal este pliat inapoi, se pregateste un pat pentru instalarea implantului in tesutul osos cu ajutorul unor instrumente speciale, se implanteaza si se aplica suturi. Numai in cazurile de implant traditional se efectueaza osteoplastie sau lifting sinusal. La implantul dentar cu dinti ficsi nu este necesara aceasta procedura. Perioada postoperatorie este de aproximativ o saptamana. Este nevoie de 3 pana la 5 luni pentru restaurarea completa a tesutului si grefarea implantului.

Contraindicatii

Implantul cu dinti ficsi este potrivit in special pentru persoanele care se tem de o interventie chirurgicala. Dar utilizarea sa este posibila numai dupa examinarea pacientului, deoarece acest tip de operatie se efectueaza cu tesuturi absolut sanatoase, insa nu este nevoie de o calitate excelenta a osului in zona de implantare a radacinii de titan. Este interzisa efectuarea unui implant dentar cu dinti ficsi in urmatoarele cazuri: parodontita avansata, inflamatie acuta in zona de implantare, chist parodontal, creasta ingusta a procesului alveolar, lipsa volumului osos, umflarea mucoasei.

Material biocompatibil cu corpul uman

Implanturile sunt realizate din titan, un material biocompatibil care nu este respins de corpul uman. Implanturile dentare sunt flexibile – pot sustine multe optiuni diferite de inlocuire a dintilor, de la coroane si punti pana la proteze dentare. Pe langa refacerea zambetului, implanturile dentare ajuta la sustinerea osului maxilar dupa pierderea dintilor. Dupa ce dintele este indepartat, osul care inconjoara si sustine dintele incepe in mod natural sa scada. Cu toate acestea, daca este plasat un implant dentar cu dinti ficsi, acest os este sustinut. Aceasta inseamna ca si forma fetei tale este mentinuta. Lipsa mai multor dinti poate duce la imbatranirea prematura. Daca ai pierdut un dinte (sau mai multi dinti) din cauza unei traume, boli sau pur si simplu din cauza varstei, implanturile dentare sunt standardul pentru a-ti reda zambetul si sanatatea dentara la starea ideala.

Puntile dentare si protezele dentare amovibile sunt inca folosite in stomatologie, uneori din motive de economie, alteori pentru ca pacientilor le este frica de operatia implantului in sine, alteori din cauza contraindicatiilor, dar, desigur, aceste metode sunt mult mai putin fiabile si moderne, decat instalarea implantului cu dinti ficsi.

Daca ai nevoie de astfel de servicii, programeaza-te acum la stomatologia Dental Privilege!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram