Romania o prezenta de succes la «BETT Show» 2014

30 ianuarie 2014

Investeste in oameni!
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 1: “Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”
Domeniul major de interventie 1.3. „Dezvoltarea resurselor umane din educatie si formare profesionala”
Codul proiectului: POSDRU/87/1.3/S/62771
Titlul proiectului: Formarea continua a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne in predarea eficienta a limbii franceze si evaluarea la nivel european a competentelor lingvistice

Romania, o prezenta de succes la «BETT Show» 2014

Specialistii romani au prezentat la cel mai mare targ educational din lume de la Londra rezultatele unui proiect care sustine inovatia in predarea limbilor straine

Bucuresti, 30 ianuarie 2014

In perioada 22 - 25 ianuarie 2014, echipa care a implementat proiectul „Formarea continua a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne in predarea eficienta a limbii franceze si evaluarea la nivel european a competentelor lingvistice” ID 62771 a participat la cea de-a treizecea editie a celui mai important eveniment din lume dedicat tehnologiei educatiei, BETT Show 2014. Scopul participarii a fost acela de a face cunoscute si pe plan international rezultatele acestui proiect implementat in toate judetele Romaniei.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in oameni” si a fost implementat de Ministerul Educatiei Nationale in parteneriat cu SIVECO Romania.

Proiectul se adreseaza cadrelor didactice din mediul preuniversitar care predau limba franceza si promoveaza ideea inovatiei prin introducerea tehnologiei informatiei si a comunicatiilor (TIC) la clasa si a metodelor pedagogice moderne de predare si evaluare a cunostintelor.

Participarea la acest eveniment a inregistrat un real succes, proiectul trezind un mare interes din partea vizitatorilor si a expertilor internationali in educatie. Pe langa diverse materiale de prezentare, filme si brosuri, vizitatorii au beneficat de explicatiile delegatiei romane, compuse din experti ai Ministerului Educatiei Nationale si reprezentanti ai SIVECO Romania, cu privire la modalitatea prin care instrumentele software specializate dezvoltate in cadrul proiectului pot fi utlizate de catre profesori atat la orele de curs cat si in afara lor.

In decurs de 36 de luni, profesorii de limba franceza au beneficiat de un program de formare in noi metodologii de predare cu ajutorul tehnologiilor moderne, al caror rol este de a face procesul de predare a limbii franceze mult mai eficient. In cadrul proiectului, au fost furnizate un portal educational si lectii interactive digitizate pentru cursul de introducere in tehnologia informatiei si pentru cel stiintific, de specialitate, care a vizat metode inovative de predare aliniate standardelor europene. De asemenea, profesorii au invatat sa utilizeze aplicatii informatice destinate crearii de instrumente de evaluare a competentelor lingvistice conform standardelor recunoscute interntional. Schimburile de informatii si de idei intre profesorii de limba franceza au fost mijlocite prin forumul gazduit de portalul educational al proiectului.

Punctul de atractie al standului romanesc a fost prezentarea celor mai noi tehnologii in invatare in contextul nevoii de schimbare din sectorul educational in secolul al XXI-lea, care incurajeaza interactivitatea si colaborarea intre profesori si elevi. Cu ajutorul solutiilor software specializate, profesorii invata cum sa predea eficient si apoi sa evalueze in mod standardizat, sprjinind cursantii sa devina autonomi si sa dobandeasca, la randul lor, competentele cheie necesare in noua societate bazata pe cunoastere.

„Proiectul a condus la un demers de formare care a contribuit la implementarea principalelor politici si strategii europene si nationale privind formarea continua a cadrelor didactice, in general, si a celor care predau limbi straine, in particular. In contextul erei tehnologiei informatiei, proiectul a vizat dezvoltarea competentelor metodologice in domeniul de specialitate, cu ajutorul tehnologiilor moderne, in vederea folosirii instrumentelor digitale pentru predarea eficienta a limbii franceze si a realizarii evaluarii standardizate a competentelor lingvistice ale elevilor” a declarat Manuela Delta Anghel, Inspector General MEN, membru al delegatiei romane la Londra.

In cadrul celui mai mare eveniment educational din lume, specialistii au dovedit inca o data ca reprezinta surse de inspiratie unii pentru ceilalti, creand o comunitate internationala in mijlocul careia se promoveaza tehnologii de ultima ora, in drumul spre o educatie moderna si eficienta.

Pentru mai multe detalii despre proiect, va invitam sa vizitati portalul proiectului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram