Romania participa in premiera la Simpozionul Beer and Health de la Bruxelles

6 octombrie 2014

Prezentat in premiera la Bucuresti, studiul coordonat de Dr. Corina Zugravu, a reusit sa distruga unul dintre miturile asociate berii, demonstrand ca un consum moderat de bere nu influenteaza valorile normale pentru circumferinta abdominala, nefiind o cauza pentru aparitia asa-numitei “burti de bere”, nici la femei, nici la barbati, indiferent de varsta, gradul social sau efortul depus. Rezultatele studiului nu au evidentiat nici depasirea valorilor normale ale raportului talie/sold, nici modificarea indicelui de masa corporala.

Conferinta de la Bruxelles a reunit cercetatori si academicieni din intreaga lume, dedicati studiului efectelor consumului moderat de bere asupra sanatatii umane. Cercetarile au fost prezentate pe parcursul a trei sesiuni, astfel: Componentele berii, Locul berii in dieta si Comsumul moderat de bere si sanatatea. Studiul romanesc a fost inclus in cel de-al doilea panel, alaturi de cercetari desfasurate in Italia, Olanda sau Marea Britanie.

„Simpozionul desfasurat la Bruxelles este una dintre cele mai importante reuniuni internationale pentru cercetarea in domeniul berii si suntem onorati ca am fost invitati sa prezentam rezultatele studiului nostru. Am fost intampinati de un grup de cercetatori din intreaga lume care s-au dovedit foarte interesati de rezultatele obtinute in Romania si modul in care acestea se integreaza in panoplia de studii care fac legatura intre consumul de bere si diversi indicatori somatici. Prin participarea de la Bruxelles am facut un pas extrem de important in viata Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie si in misiunea noastra de a face cunoscute cercetarile romanesti in acest domeniu.”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie si speaker la cea de-a 7 - a editie a Simpozionului Beer and Health de la Bruxelles.

In cadrul simpozionului s-au mai discutat teme precum:
- Rolul polifenolilor din bere
- Obiceiurile alimentare ale consumatorului de bere
- Continutul caloric al berii
- Consumul de bere si influenta sa asupra sanatatii cardiace

Cel de-al 7 lea Simpozion Beer and Health s-a desfasurat la Bruxelles in perioada 29-30 septembrie si a reunit cercetatori din tari precum Olanda, Danemarca, Italia, Marea Britanie, Spania sau Germania. Pentru mai multe detalii despre conferinta intrati pe site-ul: beerandhealth

Coordonatoarea studiului din Romania, Corina Aurelia Zugravu, activeaza in prezent ca lector in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Dr. Carol Davila" Bucuresti. Este autoarea a numeroase studii in domeniul nutritiei, in special studii care s-au concentrat pe analiza comportamentului legat de alimentatie al diferitelor categorii de populatie, iar activitatea sa stiintifica si de cercetare s-a concretizat de-a lungul timpului in cinci volume de specialitate si peste 100 de articole si studii publicate.

Centrul de Studii despre Bere Saanaatate si Nutritie
Centrul de Studii despre Bere, Saanaatate si Nutritie este o entitate cu caracter stiintific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar in cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, careia ii revine si calitatea de Presedinte in cadrul Centrului de Studii despre Bere, Saanaatate si Nutritie, dr. Alin Popescu, medic primar in medicinaa sportivaa si consultant in probleme de nutritie, detinand calitatea de Secretar general, si dr. Mihaela Begea, doctor in stiinte ingineresti.
Infiintat in luna decembrie a anului 2011 si lansat oficial in data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Saanaatate si Nutritie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor in domeniu in randul comunitaatii medicale si a publicului larg.
Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetaarii de la noi din taraa, Centrul finanteazaa anual studii de cercetare in domeniu, sub formaa de burse acordate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de varsta. Sesiunile de acordare a burselor de cercetare au ajuns deja la cea de-a treia editie.
In iulie 2013, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Saanaatate si Nutritie au fost faacute publice rezultatele primei cercetaari in domeniu de la noi din taraa. Astfel, potrivit acestui studiu, consumul moderat de bere poate imbunaataati memoria si nivelul de atentie.
Toate detaliile privind structura si componenta Centrului de Studii despre Bere, Saanaatate si Nutritie pot fi gasite pe adresa oficiala.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram