Proiectul CALIN are ca obiectiv principal îmbunătățirea accesului la formare profesională continuă, prin calificarea/ recalificarea completă a 700 de angajați din domeniul instalațiilor și a comercializării de produse tehnico-sanitare și gaze din 5 regiuni de dezvoltare ale României: București-Ilfov, Sud-Vest, Nord-Est, Centru și Vest. Obiectivele specifice ale proiectului vizează promovarea beneficiilor participării la programe de calificare și furnizarea de servicii de orientare și consiliere pentru 700 de angajați din domeniul instalațiilor și creșterea participării la formarea profesională continuă prin dezvoltarea și furnizarea de programe de calificare pentru publicul țintă selectat.
Proiectul este dedicat angajaților din domeniul instalațiilor și al comercializării produselor tehnico-sanitare, la nivelul a 5 regiuni de dezvoltare: București-Ilfov, Sud-Vest, Nord-Est, Centru și Vest.
Indicatori numerici ai proiectului:
• 700 de participanți la programe de formare profesională continuă (calificare și recalificare), dintre care 50 de femei
• 700 de persoane care beneficiază de consiliere/ orientare – formare profesională continuă
Principalele activități ale proiectului sunt:
1. Program de pregătire teoretică și practică cu durata de 360 de ore
2. Workshop-uri de orientare și consiliere profesională
Programul de pregătire teoretică și practică include pregătire teoretică de specialitate în sala de curs cu materiale didactice specifice calificării aferente, precum și activități de laborator care constau în lucrări și aplicații practice, prezentări de produse, echipamente, practică pe standuri funcționale.
În cadrul workshop-urilor de orientare și consiliere profesională, participanţii vor beneficia de testări în urma cărora va fi identificat profilul profesional. Vor fi prezentate metode de marketing personal, înțalegerea punctelor comune și a diferențelor dintre percepția proprie și percepția celor din jur față de stilul propriu de abordare a sarcinilor. Prin activitățile de informare, orientare și consiliere profesională se oferă angajaților asistență personalizată în dezvoltarea abilităților care să le faciliteze siguranța locului de muncă, precum și o serie de informații referitoare la mobilitatea muncii din domeniul instalațiilor.
Proiectul este realizat de Romstal IMEX SRL în parteneriat cu Dekon Business Solutions SRL. Activitatea celor doi parteneri se completează în proiect, asigurându-se o legătură între mediul unui angajator și specialiștii care pot susține creșterea competitivității pe piața muncii. Fiecare dintre parteneri asigură expertiză, resurse umane și materiale pentru desfășurarea proiectului.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro