Anotimpurile se schimbă, iar vremea rece și umiditatea relativ scăzută, fac ravagii asupra pielii. Pe lângă temperaturile exterioare, atmosfera din interior afectează la rândul ei pielea și așa încercată. Rezultatul este o piele extrem de uscată, mâncărimi și un disconfort major. Sănătatea pielii este importantă pentru aspect, dar mai ales deoarece vorbim despre o serie de sarcini esențiale pe care le îndeplinește. Pielea este cel mai mare organ al corpului și reprezintă o barieră naturală care protejează organismul de bacteriile și virușii din mediul exterior. De asemenea, pielea protejează și împotriva razelor ultraviolete emise de soare, care pot deteriora în mod ireversibil celulele. O piele sănătoasă ajută organismul să reacționeze mai bine la schimbările din jurul său, care implică durere sau presiune.
Sezonul rece poate compromite simțul tactil existent la nivelul pielii și poate declanșa afecțiuni precum xeroza (pielea uscată) sau eczemele (mancărime, uscaciune, pete sau leziuni ale pielii), care se pot agrava dacă nu sunt tratate corespunzător. Folosind geluri de dus din ingrediente naturale și alte produse adecvate, poți proteja pielea de senzația de mâncărime și iritație.
Chiar și detaliile atât de frumoase, care fac iarna specială, cum ar fi șemineul aprins, pot usca pielea. Chiar și un duș fierbinte poate afecta, deoarece elimină uleiurile naturale care hrănesc pielea. Din fericire, metodele pentru oferirea unei îngrijiri complete și benefice pentru pielea ta sunt accesibile și ușor de realizat. Nu trebuie decât să respecți câteva reguli simple care te vor ajuta să păstrezi pielea umedă și suplă pe tot parcursul sezonului rece.
În funcție de tipul de piele pe care îl ai, unele anotimpuri te pot avantaja mai mult ca altele. De exemplu, dacă ai pielea uscată, te-ar putea favoriza un climat umed în locul celui uscat. Cu toate acestea, aproape toate tipurile de ten întâmpină dificultăți iarna și se luptă cu efectele temperaturilor scăzute. Iată care este rutina pe care trebuie să o respecți pentru ca tenul tău să păstreze un aspect sănătos.
Iarna sunt recomandate produsele demachiante cremoase, pe bază de ulei, care hrănesc pielea în profunzime. Alege măști exfoliante naturale, preparate în casă, cu fulgi de ovăz măcinat și miere. Acestea vor curăța blând pielea și o vor hrăni corespunzător.
Pe durata sezonului rece, pielea se deshidratează foarte ușor. Folosește o cremă hidratantă de calitate, imediat după duș, pentru a sigila umezeala. Vei vedea rezultatele foarte rapid, iar pentru un efect de durată, alege uleiuri pentru piele.
Multe persoane cred că razele puternice ale soarelui sunt nocive doar vara, însă adevărul este că iarna poate fi și mai dăunător. Soarele iernii nu doar că poate agrava pigmentarea, dar va duce la îmbătrânirea prematură a pielii.
Noaptea se desfășoară un proces autoregenerativ, în care pielea se repară singură. Investește într-o cremă de noapte nutritivă bună, în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Fie că este vorba despre reducerea pigmentului sau proprietățile antiîmbătrânire, o cremă bună de noapte va oferi nenumărate beneficii pentru tenul tău.
Un somn odihnitor și de durată este vital pentru o piele sănătoasă și cu un aspect luminos. Profită la maxim de orele de somn și vei evita astfel apariția cercurilor întunecate din jurul ochilor, dar și a pungilor atât de inestetice. Pe lângă temperaturile scăzute și umezeala redusă, oboseala și stresul lasă urme adânci în aspectul pielii, iar unele nu mai pot fi șterse în niciun fel. Este păcat să nu profiți la maxim de beneficiile iernii, așa că nu uita să respecți rutina corectă de îngrijire a pielii pentru un răsfăț binemeritat.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro