Saptamana alaptarii pe SanatateaTV ro

2 august 2010
Autor:
dowmedia08

In perioada 2-6 august 2010 subiectul alaptarii va fi in centrul atentiei in cadrul articolelor si emisiunilor difuzate pe SanatateaTV.ro, sub tematica “Saptamana alaptarii”. Astfel, cele mai interesante subiecte vor face referire la: “Avantajele alaptarii pentru mama”, “Contraindicatiile medicale in alaptare”, “Alaptarea copiilor prematuri” si “Pozitii pentru alaptat. Igiena alaptatului”.

Initiativa SanatateaTV.ro de a sublinia importanta si necesitatea ca o mama sa isi hraneasca bebelusul la san este cu atat mai sustinuta cu cat prima saptamana din luna august reprezinta Saptamana Mondiala a Alaptarii.

Alaptarea biologica constituie pentru copil o conditie de baza pentru o crestere fizica si psihica echilibrata. Pe langa faptul ca alaptarea reduce riscul obezitatii si al hipercolesterolemiei la copii, hranitul la san creeaza si o legatura psihologica, emotionala, intre mama si copil. Alaptarea este fundamentul dezvoltarii relatiilor socio-umane de mai tarziu; primind afectiune, cand va creste, copilul va sti sa daruiasca dragoste.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptare exclusiva pina la varsta de 6 luni si alaptare in continuare, pe langa o alimentatie complementara adecvata, pana la 2 ani. "Alaptarea exclusiva" inseamna ca nici un alt lichid sau aliment (lapte praf, ceai, apa etc.) nu este dat copilului, in afara de laptele matern.

Aproximativ 97% dintre femei sunt din punct de vedere fiziologic capabile sa alapteze cu succes, pe termen lung, indiferent de varsta, marimea sau forma sanilor. Chiar daca mama poate contacta o mastita (infectie a sanului), procesul de alaptare nu trebuie interupt. “Mastita si problemele ce pot aparea in timpul alaptarii”, “Metodele de hranire a bebelusului in lipsa lactatiei” sau “Sfaturi pentru un alaptat corect” vor face subiectul articolelor publicate pe SanatateaTV.ro in “Saptamana alaptarii”.

Mamele care alapteaza la san ar trebui sa se abtina de la o multitudine de produse alimentare care pot reduce sau chiar inhiba lactatia, este concluzia a numeroase studii realizate de-a lungul timpului. Desi lista alimentelor nerecomandate este lunga si pare ca nu mai ramane aproape nimic de mancat, dr. Mihai Munteanu, medic primar pediatru in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” din Bucuresti, linisteste mamicile si le recomanda dieta libera. “Multe mamici ma intreaba daca pot sa bea o cafea sau o bere, iar eu le raspund ca da, atata timp cat se rezuma la o ceasca consumata lent, pe parcursul unei zile; pot sa consume si un pahar de bere daca nu alapteaza imediat dupa aceasta”, a explicat dr. Mihai Munteanu.

Riscurile care apar in absenta alaptarii unui copil pot lua forma unor infectii acute (pneumonie, otita, diaree etc.) sau a unor boli cronice (limfom, colita ulceroasa, celiachie, etc.), cancer.

SanatateaTV.ro, divizia online a trustului de presa Sanatatea Media Group reprezinta prima televiziune online din Romania dedicata sanatatii. In mai putin de trei ani de la infiintare, SanatateaTV.ro si-a castigat statutul de cea mai importanta sursa de informare in domeniul medical, imbinand eficient cele mai importante functii ale mass-media: informarea si educarea.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram