Gama vinurilor Jirov, lansata anul trecut de producatorul Corcova Roy & Damboviceanu, se extinde in mod consistent, cuprinzand acum nu mai putin de 7 vinuri, din care 5 sunt noi! Toate aceste vinuri sunt disponibile in magazinele MegaImage, raspandite in intreaga tara. Cele noi sunt Rose 2012, Chardonnay 2011, Muscat Ottonel 2011, Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010. Acestora li se adauga reeditarea vinului Sauvignon Blanc, acum din 2012. Continua sa fie disponibil si Cabernet Sauvignon, din 2009. Vinurile provin din aceeasi podgorie, deja cunoscuta publicului, Corcova. Numele gamei Jirov se afla in stransa legatura cu provenienta ei, caci este imprumutat de la satul pe dealurile caruia se afla viile. Mai precis, satul Jirov din comuna Corcova, judetul Mehedinti.
Iata cateva cuvinte despre fiecare vin in parte, ce pot fi de folos in alegerea lor, in functie de ocazie si, bineinteles, de gustul fiecaruia.
Jirov Sauvignon Blanc este un vin alb, sec, cu arome proaspete, intense, de lamaie, grepfrut, fan proaspat. Gustul este fin, usor, rotund la final. Bun insotitor pentru aperitive, peste si fructe de mare.
Jirov Muscat Ottonel este diferit de clasicul Muscat dulce, cunoscut romanilor. Vinificat sec, acest vin prezinta arome bine marcate, de trandafir, caisa, lamaie, grepfrut. Gustul este proaspat, usor acidulat, viu. Acompaniaza cu succes carnuri albe, paste, dar si variate aperitive.
Jirov Rose: excelentul vin rose sec, obtinut din Cabernet Sauvignon-Merlot, are arome proaspete si usoare, cu note de fragi, de citrice si de fructe cu miez alb. Gust plin, uleios, cu o incheiere fructata. Se serveste bine racit, putand fi insotit si de aperitive sau gratar.
Jirov Chardonnay este un vin alb, sec, cu arome proaspete, fine, cu note de unt, vanilie, briosa frantuzeasca. Gustul este rotund, plin, onctuos, echilibrat de o buna aciditate. Un bun companion pentru variate aperitive, preparate din peste, fructe de mare.
Jirov Merlot: reprezentand o premiera absoluta a producatorului, este un vin rosu sec, cu tanini delicati, cu arome de dude, afine, capsuni. Se recomanda a fi aerisit inainte de servire, exprimandu-si calitatile in compania carnurilor albe sau rosii si a branzeturilor usoare.
Jirov Cabernet Sauvignon: de asemenea o noutate, acesta este un vin rosu bogat in tanini, cu arome specifice de coacaze, zmeura, lemn-dulce si cuisoare. Se recomanda a fi aerisit inainte de servire, etalandu-si pe deplin potentialul alaturi de preparate din carne rosie sau branzeturi maturate.
Jirov Cabernet Sauvignon-Merlot: clasicul cupaj rosu "de Corcova" este un vin cu arome condimentate si cu un gust proaspat, marcat de tanini fini si de o incheiere catifelata. Se recomanda a fi aerisit inainte de a fi servit, dovedindu-se un partener de incredere al carnurilor rosii sau a branzeturilor maturate.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro