Semineul, acest “accesoriu” folosit astazi ca element de design, a fost intrebuintat in trecut pentru o multime de scopuri practice: gatit, incalzire si alte utilizari interne. In aceste vremuri, cand incalzirea este centralizata, semineul prezinta un interes mai degraba estetic decat functional.
Dar, prezenta semineului in camera de zi starneste si astazi in fiecare dintre noi un sentiment placut de caldura si confort, mai ales atunci cand vremea nu este una tocmai placuta. Mai norocosi sunt cei care locuiesc la casa, si au placerea de a petrece cateva momente alaturi de cei dragi in fata semineului.
Apartamentele au fost private pana nu demult de acest element ce ofera un plus de eleganta, rafinament si stil intregii locuinte. Stim ca nimic nu se compara cu caldura si atmosfera creata de un semineu cu lemne, dar gasirea unor alternative la cosul traditional de fum si la lemnele arse a fost necesara. Suntem obisnuiti sa vedem aceste elemente de decor doar in case, unde exista conditii de instalare si functionare. Insa, producatorii au gandit si creat modele moderne de seminee, care pot fi ampasate si in apartamente.
Un astfel de model este semineul ce functioneaza pe baza de bioetanol. Acest semineu se remarca printr-o tehnologie moderna, lipsita de instalatii de evacuare sau aprovizionare. De asemenea, dispune de un design original, conceput special pentru a se integra in orice tip de amenajare. Semineele moderne nu sunt construite din caramida, precum cele traditionale, acestea sunt din otel inoxidabil cu finisaje nonconformiste ce pot fi utilizate cu usurinta atat in spatii inchise cat si deschise.
Aceste elemente prezinta si cateva avantaje fata de clasicele seminee. Combustibilul folosit este un produs ecologic, deoarece dioxidul de carbon degajat in timpul combustiei este compensat de cel absorbit in timpul vietii plantelor din care este produs. Un alt avantaj al acestor sisteme il reprezinta lipsa reziduurilor, nu produce nici fum, nici miros si nici nu lasa cenusa in urma. Deoarece semineele pe baza de bioetanol nu au nevoie de cos de fum sunt usor de amplasat in orice camera. Exista diverse modele de seminee moderne asadar putem alege modelul potrivit pentru orice stil de design interior: rustic, modern sau clasic.
Semineele erau odata singura modalitate prin care puteam face caminul cald, confortabil si primitor in anotimpul rece. Lucrurile au evoluat, iar astazi ne incalzim folosind sisteme moderne de incalzire, precum incalzirea pe tavan, pe perete sau incalzirea sub pardoseala.
Cu toate acestea, semineul nu a disparut din decor. Acestuia i s-a atribuit o alta valoare, cea estetica. Dar clasicele seminee, masive, construite din caramida, pot fi instalate doar in case, iar cei care locuiesc in apartamente sunt privati astfel de acest element decorativ.
De asemnenea, camera in care semineul urmeaza sa fie instalat trebuie sa fie una spatioasa, iar procesul este unul complex, astfel incat cea mai sigura solutie este sa apelam la profesionisti. Ca orice alt element de decor, si clasicul semineu a cunoscut imbunatatiri atat la design cat si la partea tehnica, iar noile modele pot fi instalate chiar si intr-un apartament obisnuit.
Aceste seminee sunt sigure si usor de manevrat. Un model inedit, care arata spectaculos in orice incapere este cel suspendat. Acest tip de semineu nu ocupa spatiu la nivelul podelei si lasa peretii liberi. Spre deosebire de semineele clasice ce prezinta cosuri de fum si sunt decorate cu pietre sau caramizi, semineele moderne sunt realizate din diferite tipuri de materiale. Aspectul este unul curat, cu linii elegante si finisaje netede. Avand o structura mai mult metalica, ele se potrivesc interioarelor moderne, in special in camerele decorate in stil minimalist.
Cele mai multe dintre ele nu functioneaza cu lemne, sunt mai sigure si au, de obicei, dimensiuni mai mici decat cele mai multe seminee traditionale. De asemenea, ele pot fi instalate oriunde doriti. Printre o varietate de tipuri, stiluri si modele, semineele suspendate prezinta caracteristici inovatoare si exclusive, care adauga clasa design-ului contemporan. Exista si versiuni pentru exterior, special realizate pentru terasele acoperite.
Daca unii nu pot concepe ideea de semineu fara flacarile palpaitoare si trosnetul lemnelor in foc, exista si modele care functioneaza pe lemne. Forma acestor seminee este aplatizata, tocmai pentru a nu permite carbunilor si nici macar scanteielor sa paraseasca suprafata acestuia. Unele modele prezinta o sticla speciala, care nu se topeste prea usor si pe suprafata careia nici macar fumul nu se prinde.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro